EKC op de valreep naar punt

Als koploper ontvingen de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 1 november in Kloosterburen de nummer 5 van de ranglijst CVV Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. Na twee zwakke tegenstanders (ONB en ONS Boso Sneek 2) stond er nu weer een sterke club tegenover EKC en dat zou ook blijken. De Friezinnen gingen gelijk fel van start waardoor EKC het behoorlijk moeilijk kreeg. Doch ook EKC liet van zich spreken zodat Blauw Wit’34 niet geheel de wedstrijd beheerste. Beide ploegen kregen hun mogelijkheden mar vooreerst wisten beide keepsters hun doelen schoon te houden. Een paar keer kwam EKC goed weg maar in de slotfase sloeg het noodlot toe. In de 46e minuut werd keepster Marjon Bos, ook al niet meer geheel fit door een botsing met een Blauw Wit-speelster, door de zon verblind en stond het ineens 0-1. Een minuut later greep de verdediging van EKC niet in en kon een Friezin zomaar de 0-2 inschieten. Zo stond het bij de rust dan ook 0-2. In de rust bleek dat keepster Bos niet verder kon en nam naamgenoot Irene Bos haar plaats over in het doelgebied. Marije Roelink kwam het elftal weer complementeren.

De tweede helft gaf een ander beeld dan de eerste. Toen was toch Blauw Wit’34 de bovenliggende ploeg maar nu was het omgekeerd. EKC speelde duidelijk meer naar voren maar moest uiteraard wel oppassen als Blauw Wit uitbrak. EKC drong meer aan maar het wilde voorin niet gelukken. Ook stak de keepster van Blauw Wit’34 deze middag in zeer goede doen. De thuisploeg speelde te gehaast waardoor veel dingen fout gingen. In de 64e minuut werd Lisette Luit gewisseld voor Lotte Hoogland. Hoogland kreeg een vrije rol in de punt van de aanval. Zes minuten later werd ook Loes Korhorn vervangen door Romy Rijzinga. EKC deed verwoede pogingen de blauwe Friese muur te slechten maar het mocht niet gelukken. Coach Benes paste in de 76e minuut zijn laatste wissel toe. Anouk Koster nam de plaats over van Rebecca Postma. Uiteindelijk betaalde de druk van EKC zich in de 79e minuut zich uit. Een schot van Krista Berghuis knalde via onderkant lat weer het veld in alwaar Nicky Bos net iets alerter was dan de Friese verdediging en de aansluitingstreffer inschoot: 1-2. Nu werd het nog spannender. EKC zette nog een tandje bij en gooide alles naar voren. Doch het Friese bolwerk wilde niet vallen tot de 90e (+5) minuut aanbrak. Via Romy Rijzinga en Krista Berghuis werd de bal in het doelgebied van Blauw Wit’34 gepompt. In de kluwen van speelsters was het wederom Nicky Bos die de 2-2 wist te maken. Blauw Wit’34 deed hierna nog een laatste tegenstoot maar het bleef bij de 2-2 waarmee EKC meer dan tevreden was gezien de 0-2 achterstand bij rust. De Marneclub blijft bovenaan maar zag de naaste belagers wel dichterbij sluipen. Komende zaterdag de verre uitwedstrijd in Bolsward, aanvang 12.40 uur, tegen ST Bolsward-RES.