EKC onderuit tegen St.-Annaparochie

In het verre Sint-Annaparochie speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 7 november tegen de plaatselijke v.v. St.-Annaparochie. Gelukkig weer met Demi Mulder, die teruggekeerd is van een blessure, maar nog zonder Irene en Nicky Bos speelden de gasten een redelijke wedstrijd op weliswaar niet hun favoriete grasmat: kunstgras. St.-Anna – de naam die de thuisploeg in haar logo voert – weliswaar de betere ploeg maar vooralsnog kon EKC goed meekomen. Keepster Anna Buist wist verscheidene ballen stoppen maar een goed geplaatste afstandsschot in de 30e minuut was haar te machtig: 1-0. De thuisploeg rook meer en EKC moest meer en meer terug. Vier minuten voor de rust leidde een goed geplaatste aanval over rechts tot de 2-0 ruststand in het voordeel van St.-Anna. In de rust werden Loes Korhorn en Demi Mulder gewisseld voor Marjon Bos en Minke Toonder.

In de tweede helft speelde EKC wel beter maar wist dit vooralsnog niet in doelpunten uit te drukken. Het kreeg wel mogelijkheden maar Sarah Rijzinga en Marjon Bos waren onfortuinlijk. In de 59e minuut kwam Krista Berghuis Marije Roelink vervangen. EKC begon meer aan te dringen maar het was helaas voor EKC St.-Anna dat in de 75e minuut door een verrassend afstandsschot ineens op 3-0 kwam. Evenwel een minuut later sloeg EKC terug. Sarah Rijzinga vond Marjon Bos die de keepster uitspeelde en de 3-1 inschoot. Hierna dsrong EKC duidelijk meer aan en kreeg St.-Anna het moeilijk. Helaas leverde deze goede kwartier geen doelpunten op mede door het goede werk van de St.-Anna-keepster. Aan de andere kant moest EKC wel oppassen als de gastdames eruit kwamen. Zo redde Krista Berghuis in de 88e minuut op de lijn. Zo bleef het 3-1 en verloor EKC opnieuw maar zowel het elftal als de coaches waren tevreden over het spel. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd in Eenrum (14.00 uur) tegen het Assense ACV.