EKC onderuit tegen Groen Geel

Op dinsdagavond 10 april speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) nu in Kloosterburen tegen het hoger geklasseerde GV Groen Geel uit Groningen. Uit werd het nog 1-1 maar deze keer ging het helemaal mis. Nadat het aanvankelijk aardig gelijk op ging kwam Groen Geel naderhand steeds meer opzetten. De gasten speelden compact waardoor EKC geen kans zag de defensie te slechten. Ook stond de keepster van Groen Geel altijd net op de juiste plaats. Aan de andere kant wist ook keepster Nicky Bos vooralsnog erger te voorkomen maar in de 19e minuut draaide een corner in één keer binnen: 0-1. Nu moest EKC nog meer komen maar het haperde met de onderlinge communicatie waardoor veel ballen niet goed aankwamen. De kansen waren er wel voor de gelijkmaker. Zo zag Sarah Rijzinga na een pass van Chantal Hofman haar poging strandden en kopte Marijn Nienhuis na een corner van Michelle Koster net over. Het was wederom Groen Geel dat in de 40e minuut op 0-2 kwam nadat een aanvalster van Groen Geel de uitkomende Nicky Bos uitspeelde en de bal tegen het net deed belandden. Dit bleef het tot de rust waarin Dinie Bouius Michelle Koster kwam vervangen.

Na de rust trok EKC naar voren en wist na twee minuten de aansluitingstreffer te produceren. Een schot van Marijn Nienhuis werd door de Groen Geel-keepster niet helemaal goed verwerkt waarna Chantal Hofman het leer kon oppikken en de 1-2 inschoot. Er leek weer hoop voor een beter resultaat en EKC probeerde dat ook zeker wel te bewerkstelligen. Echter wilde het niet lukken. Het was dan ook Groen Geel, dat zeker niet veel beter dan EKC speelde maar wel slimmer, dat in de 72e minuut op 1-3 kwam na mistastten door keepster Bos. Een minuut later kwam Marije Roelink Desie Tjoelker aflossen. EKC probeerde wat terug te doen maar zag al haar pogingen strandden. Het was weer Groen Geel dat na een fout in de EKC-defensie in de 81e minuut de definitieve nekslag gaf: 1-4. Vlak hierna kwam ook Janneke Rietema nog in het veld voor Emma Postma maar de stand veranderde niet meer waardoor EKC met 1-4 haar grootste nederlaag van dit seizoen leed. Komende zaterdag is het uit naar Helpman in Groningen.

 

EKC – GV Groen Geel 1-4 (0-2). 19. Groen Geel 0-1; 40. Groen Geel 0-2; 47. Chantal Hofman 1-2; 72. Groen Geel 1-3; 81. Groen Geel 1-4.

Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)

EKC: Nicky Bos, Desie Tjoelker (73. Marije Roelink), Rebecca Postma, Emma Postma (81. Janneke Rietema), Sarah Rijzinga, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Nicky Knol, Marijn Nienhuis, Chantal Hofman, Michelle Koster (46. Dinie Bouius),