EKC MB 2e op Winter Cup Noord Groningen 2016

De Meisjes B-junioren van EKC bestaande uit de jongste dames van EKC 1 en 2 te weten Charlotte van Dort, Maaike Adema, Demi Mulder, Iemke Jongsma, Susan Bergstra, Michelle Kosten, Anouk Koster en Sanne Werkman deden zaterdag 6 februari mee aan de finaleronde van de Winter Cup Noord Groningen 2016 voor MB-junioren. Dit gebeuren vond plaats in de “Ripperdahal” te Winsum en dit waren de uitslagen:

 

Omlandia MA – Zuidhorn MB 2                                                          4-2

EKC MB – SV Bedum MB                                                                        1-2

 

De eerste wedstrijd (11 minuten) tegen SV Bedum ging aardig gelijk op. EKC zocht een opening maar ook SV Bedum liet zich niet onbetuigd. Echte kansen waren er vooreerst ook niet. In de slotfase werd het spannend. In de 6e minuut wist keepster Maaike Adema nog te redden maar 2 minuten later vond SV Bedum een gaatje en stond het 0-1. Nog in dezelfde minuut vond Demi Mulder Michelle Koster die de 1-1 gelijkmaker noteerde. Nog tweemaal bracht keepster Adema uitkomst maar bij de 2e keer werd ze in tweede instantie in de 10e minuut alsnog geklopt: 1-2. EKC wist dit niet meer om te buigen maar met nog twee reddingen voorkwam Adema een grotere nederlaag.

 

Omlandia MB – Omlandia MA                                                           1-1

Zuidhorn MB2 – EKC MB                                                                      1-3

 

Dit was een tegenstander die te hebben was en dat gebeurde dan ook. EKC was duidelijk meer voorin en kreeg ook kansen. Het afwerken was echter vooralsnog een tweede. Anouk Koster schoot voorlangs en Charlotte van Dort stuitte op de Zuidhorn-keepster. Aan de andere kant was Zuidhorn nauwelijks gevaarlijk maar het duurde toch nog tot de 6e minuut eer EKC haar overwicht uitbuitte. Een vlammend schot van de rechterflank van Demi Mulder was in één keer raak: 0-1. Nadat Suzanne Bergstra eerst naast schoot en vervolgens de paal raakte was het Michelle Koster die de stand in de 8e minuut naar 0-2 tilde. Zuidhorn probeerde wel wat maar keepster Maaike Adema stond op haar post. In de laatste minuut vielen er nog twee doelpunten. Demi Mulder vond Michelle Koster die haar derde doelpunt van die dag maakte: 0-3. Twintig seconden later verslapte EKC even en wist Zuidhorn nog de eer te redden maar daar bleef het bij: 1-3.

 

SV Bedum MB – Omlandia MB                                                         3-0

Omlandia MA – EKC MB                                                                      0-0

 

De wedstrijd tegen Omlandia MA werd een heel boeiende maar doelpunten wilden er niet vallen. Weliswaar had EKC een licht veldoverwicht maar Omlandia zwichtte niet. Aan de andere kant hield ook EKC alles achterin potdicht waarbij ook keepster Adema haar deel aan bijdroeg. Zo eindigde dit duel zoals hij begonnen was: met 0-0.

 

SV Bedum MB – Zuidhorn MB                                                         0-1

Omlandia MB – EKC MB                                                                    1-2

 

Het laatste duel was die tegen Omlandia MB uit Ten Boer. Al in de 1e minuut sloeg Michelle Koster al toe: 0-1. EKC speelde duidelijk meer naar voren maar ook nu was het afwerken van mogelijkheden een tweede. Keepster Maaike Adema maakte het in de 3e minuut even heel spannend toen ze de bal weer los liet maar Omlandia schoot de bal net naast. Het duurde tot de 6e minuut eer EKC de zege min of meer veilig stelde. Charlotte van Dort schoot de 0-2 binnen. Doch Omlandia gaf het niet op en kwam in de 9e minuut nog heel dichtbij: 1-2. In de slotfase was Omlandia nog dicht bij de gelijkmaker maar EKC hield haar hoofd koel en won dit duel met 1-2 waardoor de tweede plaats achter de latere winnaar Omlandia MA een feit was.

 

Omlandia MA – SV Bedum MB                                                         1-0

Zuidhorn MB2 – Omlandia MB                                                         1-0

 

Einstand

Omlandia MA                             4-8   6-3

EKC MB                                       4-7   6-4

SV Bedum MB                         4-6   5-3

Zuidhorn MB2                          4-6   5-7

Omlandia MB                           4-1   2-7

 

De doelpunten van EKC MB kwamen op naam van Michelle Koster 4, Demi Mulder 1 en Charlotte van Dort 1.