EKC makkelijk langs Ternaard

Voor de eerste bekerwedstrijd togen de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 1 september naar het Friese Ternaard om aldaar de strijd aan te gaan met de dames van derdeklasser v.v. Ternaard. EKC miste een aantal basisspeelsters maar had toch nog drie wissels mee naar Friesland. Helaas viel Marijn Nienhuis bij de opwarming al uit zodat er nog twee wissels waren. Dit werd echter geen probleem want EKC was duidelijk de betere partij van de twee. Het speelde ook duidelijk meer voorin en nam na 6 minuten de leiding toen Sarah Rijzinga doorging en de 0-1 noteerde. Ternaard probeerde wel wat terug te doen maar de EKC-defensie van Johanna van der Steeg, Desie Tjoelker, Marije Roelink en Diny Bouius kende daar weinig problemen mee. Aan de andere kant liet EKC zelf voorin ook goede mogelijkheden onbenut. De gasten bleven een opening zoeken maar gingen ook mee in het speeltempo van de thuisploeg. In de 37e minuut werd het pleit min of meer beslecht. Irene Bos vond Sarah Rijzinga die met een steekballetje Rebecca Postma bereikte. Postma op haar beurt vond het doel: 0-2. Tot de rust bleef het hierbij.

Na de rust leek het even of Ternaard toch nog wat wilde want de ploeg was nu voorin en was wat dreigend maar al gauw nam EKC het weer over en ging het weer richting Ternaard-doel. Alhoewel EKC nu wel beter speelde dan in de eerste helft was ook nu het verzilveren van kansen een probleem. De gasten waren nog zoekende om de juiste weg te vinden. In de 69e minuut was het evenwel raak. Via Marjon Bos en Irene Bos belandde de bal bij Sarah Rijzinga die de 0-3 scoorde. Vier minuten later was het wederom raak. Een vrije trap van Michelle Koster van zeker 25 meter sloeg als een granaat in achter de Ternaard-keepster: 0-4. In de 75e minuut deed Ternaard een echt gevaarlijke aanval maar keepster Nicky Bos – die verder een rustige middag kende – wist dit eenvoudig op te lossen. Ook het laatste woord was aan EKC in de 85e minuut. Een schot van Michelle Koster werd door een verdedigster van richting veranderd waardoor haar keepster kansloos was: 0-5. Hier bleef het bij. Komende zaterdag speelt EKC in Kloosterburen in haar tweede bekerwedstrijd tegen streekgenoot SIOS uit Sauwerd, aanvang 14.00 uur.

Ternaard – EKC 0-5 (0-2). 6. Sarah Rijzinga 0-1; 37. Rebecca Postma 0-2; 69. Sarah Rijzinga 0-3; 73. Michelle Koster 0-4; 85. Michelle Koster 0-5.

Scheidsrechter: R. Sijens

EKC: Rebecca Postma, Johanna van der Steeg, Marije Roelink, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Bos, Nicky Knol, Marjon Bos, Diny Bouius, Irene Bos, Suzanne Bergstra, Gretha Annema, Michelle Koster.

Nicky Knol aan de bal, Rebecca Postma kijkt toe