EKC makkelijk langs Be Quick Dokkum 2

Nadat de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen ’s morgens het goede voorbeeld gaven door Noordpool UFC met 5-0 te verslaan door treffers van Claudia van der Horn 2, Anouk Koster 2 en Charlotte van Dort 1 en na het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen Opende de week ervoor wilde het eerste elftal van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) in haar thuiswedstrijd te Eenrum tegen de reserves van CSV Be Quick Dokkum uit het gelijknamige dorp zaterdag 18 april eveneens een goed resultaat neerzetten. In Dokkum had EKC met 1-4 gewonnen maar sinds dat het enkele weken minder gaat met EKC was dat geen garantie. In het begin ging het dan ook al gelijk mis. Al na 2 minuten vloog een afstandsschot over keepster Irene Bos in het doel: 0-1. Zo liep EKC weer achter de feiten aan en moest het weer gelijk zien te komen. Dat lukte in de 7e minuut. Janet Toonder bereikte Sarah Rijzinga die de bal in de lange rechterhoek – vanuit haar perspectief – schoot: 1-1. Daarna poogde EKC er wel door te komen maar het speelde te verkrampt zodat Be Quick Dokkum niet veel moeite had om de thuisploeg bij te houden. Pas na een half uur begon EKC toch beter te draaien en zag men het goede spel van voor de winterstop langzaam weer terugkeren. Tot de rust leidde dit niet tot treffers maar de tweede helft beloofde veel.
En de belofte werd waargemaakt. In de tweede helft, met het windvoordeel, heerste EKC. De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van Be Quick Dokkum dat zeer moeilijk de bal weg kreeg. Dit leidde na 5 minuten in een voorsprong die niet meer in gevaar kwam. Over veel schijven kwam de bal bij Sarah Rijzinga die op haar beurt Krista Berghuis bediende. Berghuis wipte de bal over de Dokkum-keepster in het doel: 2-1. EKC begon beter te draaien. Wel moest het nog enige malen Be Quick Dokkum tot de orde roepen maar echt in gevaar kwam ze niet meer. Zeker niet toen in de 54e minuut de 3-1 viel. Hier ging een Dokkumer aanval vooraf die door keepster Irene Bos gepareerd werd. Bos schopte de bal ver uit naar de vrij staande Sarah Rijzinga die op het Friese doel afstormde en haar tweede en EKC’s derde treffer plaatste. EKC wilde meer en kreeg daarvoor ook de mogelijkheden. Loes Korhorn werd in de 65e minuut gewisseld voor Merel Schothorst. Na wat gemiste mogelijkheden was het in de 69e minuut weer raak. Sarah Rijzinga gaf van links de voorzet en Nicky Bos knalde de 4-1 binnen. Vlak hierna werd ook Marije Roelink gewisseld voor Lisette Luit. Hierna bleef EKC komen. Romy Rijzinga en Janet Toonder bleven mooie ballen naar voren pompen waar echter niets mee gedaan werd. EKC domineerde maar wist dit niet meer in verdere doelpunten uit te drukken. In de 76e minuut kwam Iemke Jongsma er nog in voor Alinda Korhorn. De stand wijzigde niet meer maar EKC won wel met 4-1 en had hier een uitermate tevreden gevoel over. Wel won ook Balk/Sleat zodat de strijd om het kampioenschap voort duurt. Komende zaterdag is het ONT-EKC.