EKC kan goede lijn niet doorzetten

Na de 3-2 overwinning op Achilles 1894 togen de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 17 oktober vol goede moed in weer een goed resultaat naar Winsum voor de wedstrijd tegen SJO Winsum dames 1. Binnen een half uur was deze droom over. SJO Winsum liet zien toch veel verder te zijn in haar ontwikkeling betreffende spelen in de 2e klasse dan EKC. Weliswaar miste EKC Janet Toonder, Demi Mulder, Irene Bos en Nicky Bos maar de eerste 10 minuten ging het nog aardig gelijk op. In de 11e minuut nam Winsum een voorsprong. Na een corner werd de bal niet goed weggewerkt en Chantal Streppel profiteerde: 1-0. EKC probeerde wat terug te doen maar wederom was het Winsum dat in de 17e minuut de score verder opvoerde. Yvonne Visser gaf de pass waarna Chantal Streppel vanaf de rechterflank de bal mooi in het doel curvde: 2-0. EKC kreeg ook wat kansen maar het benutten was een tweede. Aan de andere kant was Winsum succesvoller. Een hoekschop van Yvonne Visser in de 26e minuut werd door José de Jonge binnen geschoten: 3-0. Hierna was de wedstrijd min of meer gespeeld. Winsum was de bovenliggende partij en EKC was niet bij machte zich hieronder uit te worstelen. Het liep vast in de Winsum-defensie maar zag de gastvrouwen in de 35e minuut de score verder opvoeren. Via Evelien Walker kwam de bal bij wederom Chantal Streppel die haar derde van deze middag maakte: 4-0. Vlak voor de rust in de 42e minuut viel ook nog eens de 5-0 toen nu Chantal Streppel de aangeefster was en Yvonne Visser de afmaakster.

Ook na de rust ging het niet veel beter met EKC. Winsum overtroefde haar op alle fronten. EKC probeerde meer voorin te spelen maar net als in de eerste helft had Winsum-keepster Fanny Chen niet veel te doen. Na 9 minuten viel de 6-0 voor de thuisploeg. Yvonne Visser kreeg de bal bij José de Jonge die haar tweede treffer van deze middag noteerde. Twee minuten later was Chantal Streppel los van haar directe man en schoof de 7-0 binnen. Pogingen van EKC om iets terug te doen haalden niets uit. Om de wissels ook speeltijd te geven haalde coach Robert Benes in de 61e minuut Rebecca Postma, Loes Korhorn en Michelle Koster naar de kant en bracht Romy Rijzinga, Minke Toonder en Merel Schothorst in het veld. De gasten deden wel pogingen om de stand wat dragelijker te maken maar zoals eerder gemeld lukte dat niet. Keepster Anna Buist redde tweemaal op een rij maar werd in de 74e minuut alsnog geklopt door Cherry Chen: 8-0. Hierna gebeurde er een tijdlang niets waarna Winsum alsnog het laatste woord had. Annick de Vries bepaalde 85e minuut de eindstand op 9-0 waarmee het EKC dit seizoen op de grootste nederlaag trakteerde. Komende zaterdag is EKC competitievrij waarna het 31 oktober thuis in Eenrum speelt tegen d’Olde Veste’54 uit Steenwijk aanvang 14.00 uur.