EKC gelijk in oefenwedstrijd

In aanloop naar de tweede helft van de competitie speelden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 31 januari in Groningen tegen eveneens vijfdeklasser SC Stadspark, de fusieclub van SC Gronitas en De Vogels onder mooie weersomstandigheden. EKC, zonder Nicky Bos, Lotte Hoogland en Wendy Reitsma, speelde gelijk naar voren maar het was Stadspark dat al gelijk in de 1e minuut toesloeg toen het de EKC-aanval overnam en raak schoot: 1-0. De gasten moesten er nog wat inkomen maar waren toch meer dominant dan Stadspark. Evenwel de opbouw verliep niet goed waardoor goede kansen niet afgemaakt werden. Gelukkig was EKC-keepster Irene Bos paraat en stopte zij de pogingen van Stadspark af. Toch was het wederom Stadspark dat in de 19e minuut op 2-0 kwam alhoewel dit duidelijk uit buitenspelpositie was. De scheidrechter wilde hier niets van weten en keurde de treffer wel goed. Nu moest EKC nog meer komen en probeerde het ook wel maar het had de hulp van de thuisploeg nodig om de aansluiting te vinden. In de 25e minuut was Sarah Rijzinga er bijna door toen ze neergelegd werd. EKC kreeg een strafschop mee die door Krista Berghuis zuiver werd ingeschoten: 2-1. EKC wilde meer en kreeg daar ook de mogelijkheden voor maar wist deze niet in doelpunten om te zetten. Aan de andere kant wist het wel Stadspark van verdere doelpunten af te houden zodat het bij de rust nog 2-1 stond.

Ook na de rust had EKC wel een overwicht zonder dat evenwel uit te bouwen. Stadspark liet zich ook niet geheel onbetuigd maar keepster Irene Bos stond haar mannetje in het EKC-doel. Na wat gemiste mogelijkheden kwam EKC in de 56e minuut verdiend langszij. Marije Roelink vond Marjon Bos die de 2-2 binnenknalde. Hierna drong EKC wel meer aan maar het wilde niet lukken. De Noord-Groningers liepen voortdurend vast of strandden op de keepster. Aan de andere kant wist ook Stadspark niet veel meer klaar te maken als ze na een omschakeling voor het EKC-doel stond. Zo eindigde dit duel dan ook in 2-2 gelijkspel. Voor EKC had er meer ingezeten maar het belangrijkste was toch dat ze het balgevoel weer hadden gehad in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd in 2015 thuis in Eenrum tegen Pelikaan S uit Oostwold, aanvang 14.00 uur.