EKC gelijk in oefenduel

In Assen speelden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 30 januari hun tweede oefenwedstrijd tegen de koploper in de 3e Klasse H Asser Boys. De eerste oefenwedstrijd van 2016 was met 2-4 verloren van SIOS dus men wilde nu een beter resultaat neerzetten. In de eerste helft domineerde EKC. De betere kansen waren ook voor de gasten maar het benutten was een tweede. Aan de andere kant kende ook Asser Boys haar goede momenten maar EKC-keepster Marijn Nienhuis – die een goede wedstrijd speelde – stond op haar post. Toch viel ondanks het overwicht van EKC het doelpunt in de 36e minuut aan de andere kant. Op een vrije trap van Asser Boys kreeg keepster Nienhuis de bal niet klemvast waarna een speelster van Asser Boys gelijk profiteerde: 1-0. Nu moest EKC weer aanzetten en 5 minuten later volgde de terechte beloning. Op een fraaie vrije trap van Janet Toonder liet nu de keepster van Asser Boys de bal door haar vingers glippen: 1-1. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft wilde EKC meer en gezien het spel was daar ook wel reden toe. Echter net als in de eerste helft wilde het net niet lukken met het afronden van de geboden mogelijkheden. Asser Boys probeerde ook om de stand in haar voordeel te wijzigen maar nu liet keepster Nienhuis dat niet meer toe. Met enkele fraaie reddingen behoedde ze haar team voor een achterstand. Later liet EKC de teugels wat vieren en kon Asser Boys op komen zetten. Gelukkig voor EKC waren ook haar spitsen niet effectief zodat de 1-1 ruststand ook de eindstand werd van deze overigens sportieve wedstrijd. EKC is klaar voor de komende competitie.