EKC dames uitgebekerd

Het bekeravontuur van de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) is voorbij. Zaterdag 22 oktober kwam eersteklasser CVV Oranje Nassau 2 uit Groningen op bezoek op Sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen. EKC begon goed want al na 5 minuten nam men de leiding. Emma Postma vond Sarah Rijzinga die doorging en de 1-0 binnen schoot. Een minuut later deed Oranje Nassau pas de eerste echte doelpoging die door keepster Nicky Bos onschadelijk werd gemaakt. EKC leek op de goede weg maar scheidsrechter W. Gort besloot om roet in het eten te gooien. In de 9e minuut vond hij dat keepster Bos de bal iets te lang vasthield – iets waar de meeste arbiters al niet meer voor fluiten – en gaf Oranje Nassau een vrije trap binnen de 16meter-lijnen. De stadjers lieten zich dit buitenkansje niet ontlopen: 1-1. Allengs kwam Oranje Nassau wat meer opzetten. De gasten bewogen zich beter en hadden ook meer automatismen. Het ging hun allemaal wat gemakkelijker af. Nadat keepster Bos tweemaal uitkomst bracht werd ze in de 27e minuut middels een goed geplaatste afstandsschot geklopt: 1-2. EKC probeerde wat terug te doen en zocht een opening. Sarah Rijzinga stuitte in de 31e minuut op de keepster en de aansluitende corner kreeg geen vervolg. Het was wederom Oranje Nassau dat in de 39e minuut de buitenspelval omzeilde en de ruststand op 1-3 bepaalde. In de rust werd Irene Bos gewisseld voor Marije Roelink.

In de tweede helft speelde EKC minder dan in de eerste. Al na een minuut brak Oranje Nassau door en stond het 1-4 waarmee de wedstrijd was gespeeld. EKC poogde wat terug te doen maar slaagde daar niet in. Het meeste gevaar kwam nog van Sarah Rijzinga maar zij liep eerst vast en zag later haar inzet gestopt door de goede keepster van Oranje Nassau. De oranjehemden hadden het vizier wel op scherp staan want in de 56e minuut werd het 1-5. EKC gaf evenwel niet op en bleef proberen wat terug te doen wat prijzenswaardig was. Voor een volgens scheidsrechter Gort terugspeelbal kreeg EKC in de 64e minuut een vrije trap tegen. Helaas was ook deze raak: 1-6. In de 71e minuut werd Loes Korhorn nog in geracht voor Nicky Knol. Een kwartier voor tijd viel ook de 1-7 maar hier bleef het bij. EKC probeerde het nog wel maar slaagde er niet in de oranje defensie te slechten. Oranje Nassau vond het blijkbaar ook wel best want het wat toch al ruim door naar de volgende bekerronde. EKC kan zich weer richten op de komende competitiewedstrijd in Groningen a.s. zaterdag tegen GSVV The Knickerbockers 2, aanvang 12.00 uur.