EKC dames te laat op gang

In Groningen speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 8 oktober tegen degradant SV Lycurgus. Het werd een wedstrijd van twee gezichten. In de eerste 25 minuten was EKC niet bij de les en overrompelde Lycurgus haar dan ook. Al na 4 minuten stond het al 1-0 voor de stadjers. De thuisploeg had een overwicht en in de 9e minuut werd het na en goede steekpass ook nog eens 2-0. De gasten waren niet bij machte om iets terug te doen. Lycurgus hield het initiatief terwijl EKC haar weinige aanvallen zag vastlopen. Pas na 20 minuten kreeg EKC iets wat leek op een kans toen een schot van Sarah Rijzinga net voorlangs ging terwijl zij een minuut later net naast schoot. Toch was het wederom Lycurgus dat wederom door een steekpass tussendoor in de 25e minuut op 3-0 kwam. EKC probeerde wat terug te doen maar Irene Bos zag haar schot naast gaan en Sarah Rijzinga schoot net voorlangs. Gelukkig voor EKC wist Lycurgus evenwel haar overwicht ook niet verder uit te bouwen door ingrijpen van de EKC-defensie en haar keepster Nicky Bos zodat het bij de rust nog 3-0 stond.

Na de rust zag men een geheel ander EKC. De gasten uit Noord-Groningen speelden nu met meer agressie en strijdlust. Wel moest het uiteraard nog oppassen voor de stadjers als deze weer voor het EKC-doel verschenen maar nu was het initiatief toch meer bij de rood-wit-zwart-gehemden. Nu kwamen er ook meer kansen voor EKC. Al na 4 minuten schoot Marije Roelink naast en even later zag ook Sarah Rijzinga haar bal net naast gaan. Wel had EKC wat last van de vreemd leidende scheidsrechter die zelf affloot als een Lycurgus-speelster haar veters moest strikken. En verder geloofde hij altijd e niet altijd eerlijk vlaggende grensrechter van Lycurgus waardoor mooie aanvallen van EKC werden teruggefloten. EKC was nu duidelijk meer voorin maar kon dit niet uitbuiten. In de 67e minuut deed EKC een dubbele wissel. Marije Roelink en Irene Bos verlieten het veld en Michelle Koster en Demi Mulder namen hun plaats in. De gasten bleven een opening zoeken en moesten daarbij ook nog zich Lycurgus van het lijf zien te houden. In de 76e minuut kwam EKC op 3-1. Na een hoekschop van Janet Toonder kopte Gretha Annema de bal klaar voor Michelle Koster die deze tegen het net aan roste. EKC rook meer en zette aan. Echter zoals al eerder gemeld had ze de scheidsrechter niet mee die meerdere malen onterecht buitenspel gaf. Lycurgus probeerde nog wel wat maar was nu de onderliggende partij. Helaas voor EKC wilden verdere treffers niet meer vallen zodat 3-1 ook de eindstand werd. EKC kwam helaas te laat op gang en liet zich in 21 minuten overrompelen. Zo was het dus een wedstrijd met twee gezichten. Komende zaterdag komen de dames van SJO Bergum BCV Combinatie uit Bergum op bezoek in Kloosterburen, aanvang 14.00 uur.