EKC dames startten met verlies

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zijn zaterdag 3 september de nieuwe competitie ongelukkig begonnen. In Winsum werd met 2-0 verloren van de dames van de nieuwe vereniging v.v. Winsum. In het begin ging het aardig gelijk op. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Echter een verrassend schot van Minke Lalkens zette Winsum in de 8e minuut op een 1-0 voorsprong. EKC probeerde natuurlijk langszij te komen maar zag al haar pogingen falen. Winsum-keepster Willisia Scholtens liet zich niet passeren. Ook EKC-keepster Nicky Bos stond op haar post en beperkte de schade tot de 1-0. Zo liepen beide ploegen vast in elkaars defensie. Helaas voor EKC werkte haar defensie in de 47e minuut niet goed en kon Melinda Hilbelink de 2-0 op het scorebord – nog één met bordjes – zetten.

Na de rust moest EKC komen. Maar ook Winsum bleef gevaarlijk. Gelukkig wist keepster Nicky Bos alle inzetten onschadelijk te maken. Aan de andere kant lukte het EKC ook niet om wat terug te doen. In de 57e minuut werd Irene Bos gewisseld voor aanvalster Michelle Koster om meer druk in de voorhoede te krijgen. Dit zorgde wel wat voor meer dreiging maar leverde geen doelpunten op. Na de 82e minuut kon Marjon Bos niet verder en nam Loes Korhorn haar plaats in. Hierna raakte Winsum nog de lat, zag Wendy Reitsma haar schot over gaan en werd een hoekschop van Janet Toonder verder ook niet positief afgewerkt zodat de 2-0 ruststand ook de eindstand werd. Er had meer ingezeten in deze wedstrijd. Komende zaterdag speelt men thuis tegen ACV, aanvang 14.00 uur, Sportpark Westerklooster te Kloosterburen.