EKC dames sluiten af met nederlaag

Joni Lukkien in de clinch met een Lycurgiaanse; Gretha Annema snelt toe (foto: J. Rensema – Groningen)

De laatste competitiewedstrijd van de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 25 mei tegen SV Lycurgus in Groningen werd geen beste. Thuis had EKC nog met 3-2 gewonnen maar nu wist men net met 11 dames te startten. Wel kwamen er later nog twee dames van het tweede elftal als wissels bij het team. Het begin was voor EKC. De gasten kregen wel zeker drie doelrijpe kansen die helaas niet verzilverd werden. Lycurgus dat nog streed voor een periodetitel nam in de 9e minuut wel de leiding: 1-0. EKC probeerde weer langszij te komen maar slaagde daar niet in. Sarah Rijzinga stuitte in de 12e minuut op de keepster en na een corner van Emma Postma in de 23e minuut kwam de bal  via zus Rebecca bij Nina Korhorn die eveneens strandde op de keepster. Aan de andere kant wist ook keepster Irene Bos haar doel schoon te houden. Toch was het weer de thuisclub dat in de 43e minuut op 2-0 kwam toen een voorzet van rechts werd ingeschoten. Dit bleef het tot de rust.

Ook in de tweede helft was Lycurgus de bovenliggende partij. Het drong meer aan maar ook EKC liet zich niet geheel onbetuigd. In de 55e minuut vond Nina Korhorn Emma Postma die overschoot en een minuut later was Wendy Reitsma de aangeefster op Sarah Rijzinga die op de keepster strandde. Scoren lukte het meer gedreven Lycurgus wel. Door treffers in de 65e en 67e minuut kwam de stand op 4-0. In de 68e minuut werden Desie Tjoelker en Joni Lukkien naar de kant gehaald en mochten Chantal Hofman en Johanna van de Steeg van dames 2 hun plaats innemen. EKC probeerde wat terug te doen maar kreeg in de 71e minuut de 5-0 om de oren. Hierna kende EKC even een betere fase waarbij Nina Korhorn over schoot en ook Emma Postma haar actie geen vervolg kon geven. Gretha Annema stuitte vervolgens op de Lycurgus-keepster waarna het slotstuk voor de thuisploeg was. Met een mooie boogbal in de 88e minuut werd de eindstand op 6-0 bepaald. Lycurgus kan zich opmaken voor de nacompetitie en voor EKC zit het seizoen er op. Het eindigde dit seizoen op de 8e plaats (net boven de promotie/degradatieplaatsen) met 29 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 34 voor en 49 tegen. De doelpunten kwamen op naam van Sarah Rijzinga 14, Emma Postma 10, Diny Bouius 3, Chantal Hofman 3, Gretha Annema 1, Marjon Bos 1, Michelle Koster 1 en Rebecca Postma 1.

SV Lycurgus – EKC 6-0 (2-0). 9. Lycurgus 1-0; 43. Lycurgus 2-0; 65. Lycurgsu 3-0; 67. Lycurgus 4-0; 71. Lycurgus 5-0; 88. Lycurgus 6-0.

Scheidsrechter: Clubscheidsrechter SV Lycurgus

EKC: Emma Postma, Nicky Knol, Rebecca Postma, Nina Korhorn, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Sarah Rijzinga, Marije Roelink, Desie Tjoelker (68. Chantal Hofman), Joni Lukkien (68. Johanna van de Steeg), Irene Bos.