EKC dames onderuit tegen Nieuw Roden

In Nieuw Roden speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) dinsdagavond 24 april de return tegen de dames van de v.v. Nieuw Roden. Thuis had EKC verrassend met 2-1 gewonnen maar toen was Nieuw Roden enigszins verzwakt. Nu waren ze dat zeker niet terwijl bij EKC de door Nieuw Roden gevreesde Sarah Rijzinga door een blessure niet inzetbaar was. Ook Irene Bos en Gretha Annema ontbraken waardoor Chantal Hofman en Joni Lukkin van dames 2 meededen. Na wat aftastend voetbal kwam de thuisploeg toch meer opzetten. De eerste serieuze aanval van EKC geschiedde na 5 minuten. Nadat Nieuw Roden een mogelijkheid liet liggen nam EKC in de 7e minuut de leiding. Een bal van Joni Lukkin belandde uiteindelijk bij Janet Toonder die van de rechterflank de 0-1 inschoot. Vervolgens wist EKC Nieuw Roden eerst nog tegen te houden maar in de 14e minuut werd het alsnog 1-1. De bal werd voor het doel gebracht alwaar Amber Bandringa deze inkopte. Echter twee minuten later sloeg EKC alweer terug. Chantal Hofman gaf de voorzet en weer was het Janet Toonder die het net deed bollen: 1-2. Nieuw Roden – dat wel de betere ploeg was – zette nu meer aan maar de defensie van EKC met onder meer Wendy Reitsma, Nicky Knol, Marije Roelink en Nicky Bos op doel wist alles nog weg te werken. Nadat Chantal Hofman namens EKC vastliep kwamen de gastdames in de 28e minuut alsnog langszij toen een schot van Renee Huizinga laag over de grond de 2-2 betekende. Nieuw Roden speelde gemakkelijker dan EKC maar had moeite om er door te komen. Aanvallend was EKC wel de mindere maar het kreeg ook wel mogelijkheden. Een vrije trap van Wendy Reitsma kreeg geen vervolg, Janet Toonder zag haar afstandsschot naast gaan den Chantal Hofman liep vast op de keepster. Even kende EKC een betere fase maar vervolgens nam Nieuw Roden het weer over. De gasten speelden ver naar voren maar de thuisploeg wist hier geen gebruik van te maken. Daar ook EKC niets meer wist terug te doen stond het bij de rust nog 2-2.

Ook in de tweede helft voerde Nieuw Roden de boventoon. Het stuitte echter veelvuldig op de EKC-defensie dat de hoop hield een punt te kunnen meenemen naar het Noorden. Zelf had EKC – zij het in mindere mate enige kansen. In de 50e minuut passte Chantal Hofman op Emma Postma die op de keepster stuitte en in de 59e minuut stuitte Hofman na een pass van Joni Lukkin op de keepster. Nog in dezelfde minuut aan de andere kant sloeg het noodlot voor EKC toen. Op een correcte sliding kende scheidsrechter H.A.C. Basstra tot ontzetting en afgrijzen van heel EKC een strafschop toe. Protesten hielpen niet en Amber Bandringa liet zich dit buitenkansje niet ontgaan: 3-2. Nu moest EKC proberen weer terug te komen. Dinie Bouius kwam in de 62e minuut in het veld voor de moe gestreden Marije Roelink en in de 68e minuut kwam ook Marjon Bos erin voor Michelle Koster. EKC probeerde terug te komen maar dat wilde helaas niet lukken. In de 74e minuut vond Wendy Reitsma Chantal Hofman maar haar inzet ging naast. Toch bleef EKC de hoop houden en speelde daar dan ook naar. Aan de andere kant moest keepster Nicky Bos ook enkele malen uitkomst bieden om een onoverbrugbare achterstand te verhoedden. In de slotfase in de 89e minuut kwam aan alle hoop een einde. Martine Kooiker gooide de bal voor het doel alwaar wederom Amber Bandringa de eindstand op 4-2 bepaalde. Gezien het wedstrijdbeeld  min of meer wel verdiend maar het bleef zuur voor EKC dat een scheidsrechtelijke dwaling de wedstrijd keerde. Komende zaterdag mag EKC in Kloosterburen aantreden tegen SJO Bergum BCV Combinatie, aanvang 14.00 uur.

Nieuw Roden – EKC 4-2 (2-2). 7. Janet Toonder 0-1; 14. Amber Bandringa 1-1; 16. Janet Toonder 1-2; 28. Renee Huizinga 2-2; 59. Amber Bandringa 3-2 (pen.); 89. Amber Bandringa 4-2.

Scheidsrechter: H.A.C. Basstra

EKC: Nicky Bos, Desie Tjoelker, Rebecca Postma, Wendy Reitsma, Nicky Knol, Joni Lukkin, Chantal Hofman, Janet Toonder, Marije Roelink (62. Dinie Bouius), Michelle Koster (68. Marjon Bos), Emma Postma.