EKC dames doen zichzelf tekort

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 13 april in Groningen tegen de dames van VVK. Thuis had EKC met 3-1 gewonnen en om verder weg te komen van de promotie/degradatiewedstrijden was een overwinning meer dan nodig. Het zou toch anders lopen. EKC bouwde in de eerste helft een overwicht op en creëerde zich kansen. Het benutten echter was een tweede. Zo waren Sarah Rijzinga, Chantal Hofman en Emma Postma onfortuinlijk. Het was juist VVK dat in de 39e minuut ineens op 1-0 stond. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft ging EKC op jacht naar de gelijkmaker en kreeg hiervoor ook mogelijkheden. Helaas schortte het de gasten aan de afronding. Er werd te haastig gespeeld, passes kwamen niet aan of speelsters vonden elkaar niet. Ook was de communicatie niet goed. VVK probeerde ook wat maar was daar ook niet succesvol in. In de 63e minuut viel Irene Bos uit en kwam Michelle Koster in het veld. EKC bleef aanvallen maar helaas leverde hen dat niets op. In de 80e minuut kwam Nina Korhorn er in voor Joni Lukkien. EKC probeerde in ieder geval nog een punt mee te nemen uit Groningen maar kreeg in de slotfase alsnog de deksel op de neus. In de 90e minuut werd het uit een corner alsnog 2-0 terwijl drie minuten later uit een verrassende aanval ook nog eens de 3-0 binnen plofte wat ook de eindstand werd. Op zaterdag 4 mei wacht de thuiswedstrijd tegen SJO Bergum BCV Combinatie waarin zeke punten gepakt moeten worden.

VVK – EKC 3-0 (1-0). 39. VVK 1-0; 90. VVK 2-0; 93. VVK 3-0.

Scheidsrechter: Clubscheidsrechter VVK

EKC: Emma Postma, Nicky Knol, Marjon Bos, Rebecca Postma, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Sarah Rijzinga, Nikki Werkman, Chantal Hofman, Joni Lukkien (80. Nina Korhorn), Irene Bos (63. Michelle Koster).