EKC dames besluiten met puntendeling

Voor hun laatste competitiewedstrijd togen de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 3 mei naar Groningen voor de wedstrijd tegen degradant Gorecht. Thuis was de wedstrijd in 0-0 geëindigd. Deze keer wilde coach Benes de drie punten mee naar huis nemen. Het werd geen beste wedstrijd. In de eerste helft was Gorecht toch meer de aandringende ploeg maar vooralsnog werd er niet gescoord. Ook EKC kreeg mogelijkheden maar ook zij faalde in de afwerking. Het was dan ook Gorecht dat na 20 minuten de leiding nam. Een lange bal werd door één der spitsen over keepster Marijn Nienhuis gelobt: 1-0. Veel plezier mochten de stadjers er niet van hebben want drie minuten later kwam EKC alweer langszij. Een combinatie tussen Rebecca Postma en Sarah Rijzinga werd door Postma afgerond: 1-1. Beide ploegen deden nog pogingen de stand te wijzigen maar ook de ruststand werd 1-1. In de rust liet Romy Rijzinga zich vervangen door Lotte Hoogland.

Ook het gehalte van de tweede helft was kwalitatief niet best. De gasten lieten Gorecht meermaals ver komen maar de stadjer dames wisten dit niet uit te buiten. Ook met EKC liep het totaal niet. In de 54e minuut deed coach Benes een dubbele wissel. Lisanne Broekema en Merel Schothorst gingen eruit en Marije Roelink en Nina Baarslag kwamen erin. Voor Baarslag werd dit haar laatste optreden. Zij heeft besloten om met voetbal te stoppen. Helaas wilde het nog steeds niet lopen en tevens moesten de gasten oppassen voor Gorecht getuige een schot net op de kruising in de 55e minuut. In de 69e minuut werden bij EKC Irene Bos en Lisette Luit gewisseld voor Marjon Bos en Nicky Bos. Beide ploegen poogden wel de stand te doen veranderen maar slaagden daar niet in. Loes Korhorn nam in de 74e minuut de plaats over van Alinda Korhorn. In het laatste kwartier begon EKC toch meer aan te dringen. Mogelijkheden waren er ook echter doelpunten wilden er niet vallen. In de 86e minuut kreeg Nina Baarslag als teken van afscheid “rood”. Onder applaus ging zij van het veld. Na een voetbalcarrière begonnen in 1997 is het nu voorbij. Irene Bos nam haar plaats weer over. De stand veranderde niet meer zodat 1-1 ook de eindstand werd. Na afloop van de wedstrijd werd ook Bea Baarslag in het zonnetje gezet met een cadeau daar zij altijd de tenue’s wast. Door dit resultaat eindigen de dames van EKC op de 7e plaats met 28 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 52 voor en 76 tegen. De doelpunten kwamen op naam van Sarah Rijzinga 19, Krista Berghuis 8, Rebecca Postma 4, Romy Rijzinga 4, Nina Baarslag 3, Wendy Reitsma 3, Irene Bos 2, Marjon Bos 2, Lisette Luit 2, Janet Toonder 2, Lisanne Broekema 1, Marije Roelink 1 en tegenstander 1. Als afsluiting van het seizoen was er een feestelijke avond in de kantine te Kloosterburen met sketches, een film en een veldspel.