EKC dames besluiten competitie groots

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen hebben zaterdag 7 mei de competitie afgesloten met de grootste seizoensoverwinning. Op Sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen werd het reeds gedegradeerde CVV Oranje Nassau 3 uit Groningen met 10-0 verslagen. Uit had EKC nog met 4-2 verloren maar nu had het numerieke mindere Oranje Nassau – het elftal wist door allerlei omstandigheden maar 9 speelsters op de been te brengen – geen schijn van kans. Onder leiding van scheidsrechter R. Bolt uit Kloosterburen nam EKC al na 2 minuten een voorsprong. Kim Mulder ging alleen door en schoof de 1-0 binnen. EKC maakte zich op voor een monsterzege maar vooralsnog leek het daar niet op. Oranje Nassau speelde met alle 9 speelsters achter de bal en EKC wist er niet door te komen. Zo wisten Janet Toonder, Sarah Rijzinga en Krista Berghuis niet te benutten. In de 22e minuut was het evenwel raak. Nadat keepster Nicky Bos – die wel een heel rustige middag had – een terugspeelbal had verwerkt vloog de bal naar voren alwaar Sarah Rijzinga Kim Mulder vond. Mulder faalde andermaal niet: 2-0. EKC wilde meer maar stuitte op het zwaar verdedigende Oranje Nassau. Na een half uur viel ook de 3-0. Van rechts gooide Marjon Bos de bal voor het doel alwaar Rebecca Postma het net deed bollen. Een minuut later was Bos zelf weg en noteerde de 4-0. Daarna heerste EKC en kreeg ook nog mogelijkheden maar doelpunten bleven verder uit. Aan de andere kant moest keepster Nicky Bos even in actie komen bij een stadjer uitbraak. Zo stond het bij de rust nog 4-0. In de rust bleek dat Marjon Bos niet verder kon en werd vervangen door Romy Rijzinga.

Ook na de rust controleerde EKC de wedstrijd maar strandde ook nu veelvuldig in de oranje defensie. In de 60e minuut hielp Oranje Nassau EKC aan haar vijfde doelpunt. Janet Toonder werd binnen de beruchte lijnen gehaakt en EKC kreeg een strafschop. Keepster Nicky Bos schoot deze onberispelijk binnen: 5-0. De gastvrouwen wilden meer en kregen dat ook wel maar het kostte wel veel moeite. Ook nu speelde Oranje Nassau met alle speelsters achter de bal en alhoewel EKC 2 speelsters meer had leverde dat geen noemenswaardig voordeel op. Na een aantal gemiste kansen was het in de 75e minuut wel weer raak. Uit het gerommel voor het Oranje Nassau-doel schoot Rebecca Postma de 6-0 binnen. Vlak hierna werd Kim Mulder gewisseld voor Irene Bos. EKC bleef domineren en wilde de dubbele cijfers halen vooral toen sponsor Kroon Assen hier een prijs op zette. Krista Berghuis zag haar inzet nog gestopt maar in de 77e minuut was het toch weer in de roos. Een voorzet van links van Irene Bos werd door topscoorster Sarah Rijzinga binnen geknikt: 7-0. Na de vele tegentreffers kreeg Oranje Nassau een minuut na de 7-0 nog meer tegenslag toen haar keepster uitviel en de oranjehemden met 8 dames verder moesten. EKC kende hiermee geen genade en voerde de score verder op. In de 85e minuut kreeg Demi Mulder de bal bij Janet Toonder die via de paal het nieuwe scorebord van de v.v. Kloosterburen op 8-0 zette. EKC ging door en kreeg ook verscheidene hoekschoppen waaruit geen doelpunten kwamen. Deze kwamen er uit spelsituaties nog wel. Een eigen actie van Demi Mulder in de 93e minuut de 9-0 op waarna een minuut later de 10-0 eindstand werd bereikt. Een vrije trap van Oranje Nassau werd afgeslagen waarna Sarah Rijzinga de bal bij libero Wendy Reitsma kreeg die de eindstand op de dubbele cijfers bepaalde. Door dit resultaat eindigde EKC op de 9e plaats met 21 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 43 voor en 63 tegen. De doelpunten kwamen op naam van Sarah Rijzinga 13, Rebecca Postma 6, Krista Berghuis 4, Irene Bos 4, Kim Mulder 4, Marjon Bos 3, Janet Toonder 3, Wendy Reitsma 2, Nicky Bos 1, Michelle Koster 1, Demi Mulder 1 en Marije Roelink 1. Komende zaterdag wacht de eerste van 4 nacompetitiewedstrijden om lijfsbehoud tegen naar alle waarschijnlijkheid Balk/Sleat in Balk.