EKC dames bekeren door

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) hebben zaterdag 15 september de tweede bekerronde bereikt. Op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen kwamen de dames van derdeklasser CSV Be Quick Dokkum 2 uit het gelijknamige Friese dorp op bezoek voor de laatste wedstrijd in de poulefase. Onder leiding van scheidrechter G. Adema uit Kloosterburen was EKC gelijk al voorin te vinden. Het was duidelijk de betere ploeg echter het afronden van kansen was een tweede. Ballen kwamen tegen de lat en kruising of gingen over of naast en ook lag de Friese keepster enige malen in de weg. In de 18e minuut was het dan wel raak. Na een steekpass van Emma Postma knalde Sarah Rijzinga de 1-0 binnen. EKC wilde wel meer maar had de grootste moeite met het afronden van kansen. Be Quick Dokkum deed enkele malen een dappere poging om wat terug te doen maar verder domineerde de thuisploeg. In de 29e minuut was er een uitval van de Friezinnen maar libero Wendy Reitsma en keepster Nicky Bos wisten hier wel raad mee. De wedstrijd speelde zich dan ook grotendeels af op de helft van Be Quick Dokkum maar het schortte aan het afronden. Zelfs een strafschop in de 32e minuut,  nadat Gretha Annema Nicky Knol op pad stuurde die vervolgens werd neergelegd, werd door Sarah Rijzinga tegen de paal geschoten. Zo stond het bij de rust dan ook nog 1-0.

Na de rust was er even een opleving van Be Quick Dokkum maar de gasten wisten hier verder niets mee te doen. Vervolgens nam EKC het weer over maar moest wel meer toestaan dat Be Quick Dokkum in deze tweede helft wat meer mocht doen. Zo greep keepster Nicky Bos in de 63e minuut in op een Dokkum-aanval. EKC daarentegen moest tot de 69e minuut wachten eer haar voorsprong verdubbelde. Irene Bos vond Nina Korhorn die de 2-0 inschoot. Natuurlijk wilde EKC meer maar ook nu schortte het aan de afwerking. Deze tweede helft was van een minder gehalte dan de eerste. EKC liet Be Quick Dokkum nu wat meer komen en keepster Bos moest nu wat meer ingrijpen dan in de eerste helft zonder dat de gasten echt gevaarlijk konden worden. Echter in de 90e minuut stond de defensie van EKC even te slapen en wist een aanvalster van Be Quick Dokkum door te breken en er 2-1 van te maken. Een minuut later stelde EKC de marge alweer op twee. Een corner van Sarah Rijzinga belandde via een aantal speelster weer bij Rijzinga die de bal voorgaf alwaar Wendy Reitsma deze binnenschoot: 3-1. Vlak hierna floot scheidsrechter Adema af en staat EKC in de tweede bekerronde. Komende zaterdag start de competitie met een zware uitwedstrijd in Steenwijk tegen degradant d’Olde Veste.

EKC – CSV Be Quick Dokkum 3-1 (1-0). 18. Sarah Rijzinga 1-0; 69. Nina Korhorn 2-0; 90. Be Quick Dokkum 2-1; 91. Wendy Reitsma 3-1.

Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)

EKC: Emma Postma, Marije Roelink, Sarah Rijzinga, Nicky Bos, Diny Bouius, Gretha Annema, Joni Lukkin, Wendy Reitsma, Nina Korhorn, Suzanne Bergstra, Marjon Bos, Micky Knol, Irene Bos.