EKC dames 4e op Hogeland Cup

Een team van de EKC dames uit Eenrum/Kloosterburen nam donderdag 3 januari deel aan de halve finales van het dames A zaalvoetbaltoernooi om de RWE Hogeland Cup in sporthal “De Mencke” te Uithuizen. Het EKC-team bestond nu uit Chantal Hofman, Joni Lukkien, Johanna van de Steeg, Michelle Koster, Maaike Adema, Marjon Bos en Nina Korhorn met Loes Korhorn als coach. De uitslagen waren:

SIOS – SV Bedum                                                                              1-1

(strafschoppen 2-3)

VV Winsum – EKC                                                                           7-1

Tegen eersteklasser VV Winsum speelden de dames van EKC naar beste kunnen maar waren deze keer niet opgewassen tegen het snellere en betere spel van groen-wit-gehemden. De wedstrijd speelde zich dan ook grotendeels af op de helft van EKC en de kansen waren dan ook voor Winsum. In de 4e minuut was het dan wel raak: 1-0. Winsum ging door en 2 minuten later stond het door Lois van de Heide dan ook 2-0. EKC probeerde hier wel wat tegenover te stellen maar zag daar geen kans toe behoudens een corner van Michelle Koster. Nadat keepster Maaike Adema in de 7e minuut nog redding bracht sloeg Winsum een minuut later door doelpunten van Marlies Bijman en Chantal Streppel tweemaal toe en stond het 4-0 wat voor EKC een onoverbrugbare achterstand zou blijken. Toch wist EKC in de 9e minuut wat terug te doen toen Chantal Hofman doorbrak en de 4-1 op het scorebord zette. Het deerde Winsum niet. Het bleef meer voorin spelen maar vond even de weg naar het doel niet mede door ingrijpen van keepster Adema. Toch drukte Winsum door en Marlies Bijman zorgde in de 15e minuut voor 5-1 wat een minuut later gevolgd werd door de 6-1 van Chantal Streppel. In de laatste minuut bepaalde Minke Lalkens de eindstand op 7-1. Hier was voor EKC geen eer aan te behalen.

Om de 3e en 4e plaats

SIOS – EKC                                                                                       2-1

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats tegen SIOS uit Sauwerd verliep stukken beter maar begon slecht. Door twee treffers van Rosanne Datema in de 1e en 2e minuut keek EKC gelijk al tegen een 2-0 achterstand aan. EKC probeerde terug te komen en zag Chantal Hofman na een pass van Michelle Koster op de keepster strandden. Aan de andere kant was keepster Maaike Adema ook goed op dreef want zij stopte menig inzet van SIOS. Marjon Bos wist in de 8e minuut bijna door te breken maar stuitte op de keepster van SIOS en een minuut later werd ook een vrije trap van Michelle Koster net overgetikt terwijl de daaropvolgende corner van Chantal Hofman geen vervolg kreeg. EKC bleef het proberen maar moest wel blijven oppassen voor SIOS dat zeker niet achterbleef. Gelukkig lag keepster Adema in de weg en wist verdedigster Joni Lukkien ook uitkomst te bieden. In de 15e minuut gelukte het EKC om de aansluitingstreffer te produceren. Nina Korhorn vond Marjon Bos die de keepster omspeelde en de 2-1 noteerde. EKC kreeg nu weer hoop op meer maar moest zich eerst SIOS nog van het lijf weten te houden. In de laatste minuut was Nina Korhorn er nog dicht bij maar de SIOS-keepster stond in de weg en zo bleef het 2-1 waarmee EKC net als in 2018 4e werd.

Finale

SV Bedum – VV Winsum                                                                   0-1

Joni Lukkien in de clinch met een Winsumse.