EKC dames 2 onderuit tegen GV Groen Geel 4

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 3 december thuis op Sportpark Westerklooster te Kloosterburen tegen het iets hoger geklasseerde GV Groen Geel 4 uit Groningen. Terwijl Groen Geel met 5 wissels aantrad had EKC er maar één later twee en in de tweede helft weer één daar Marijn Nienhuis op doel kwam bij dames 1. Vooraf werd een minuut stilte gehouden voor het verongelukte elftal van Associaçâo Chapecoense de Futebol (ACF) uit het Braziliaanse Chapecoense. Daarna liet scheidsrechter J. Rensema uit Groningen aftrappen. Na wat rustig heen en weer gespeel kwam Groen Geel langzaam aan meer opzetten. EKC probeerde wat terug te doen maar het initiatief lag toch meer bij de stadjers die echter eerst enkele malen keepster Miranda Mennes op hun weg zagen. Uiteindelijk betaalde het overwicht van Groen Geel zich in de 22e minuut uit. Keepster Mennes kwam nog uit maar werd alsnog geklopt: 0-1. Toch was EKC niet geheel kansloos. Charlotte van Dort stuitte in de 24e minuut op de Groen Geel-keepster en een afstandsschot van Romy Rijzinga in dezelfde minuut ging naast. Groen Geel bleef komen opzetten maar had het vizier niet op scherp staan. In het laatste kwartier voor rust kwam ook EKC wat meer aanvallend tevoorschijn. Enkele aanvallen liepen vast en Romy Rijzinga’s schot belandde in de handen van de keepster. Zo stond het bij de rust nog 0-1.

Ook in de tweede helft was Groen Geel de bovenliggende partij maar zag eerst keeper Mennes twee keer ingrijpen waarna Berdien Bartelds ook nog eens op de lijn redde. In de 54e minuut leek EKC dicht bij een gelijkmaker maar Christina Prins – in plaats van keepster nu veldspeelster – zag haar schot na een voorzet van Inge Mulder net te zwak en daarmee een prooi voor de Groen Geel-keepster. Nadat de stadjers op de paal knalden en ook nog eens vastliepen was het in de 56e minuut na een aanval wel raak: 0-2. Vervolgens wisselde Groen Geel 5 speelsters in één keer en zag EKC zich weer geconfronteerd met verse tegenstand. Toch wisten de rood-wit-zwart-gehemden voorlopig de pogingen van Groen Geel te verijdelen. Het wist zelfs zelf enkele speldenprikken uit te delen die evenwel geen resultaat opleverden. Zo zag Romy Rijzinga haar afstandsschot in de 63e minuut naast gaan. Een minuut later kwam Groen Geel op 0-3 toen een corner via het scheenbeen van Christina Prins het EKC-doel binnen rolde. De thuisploeg had nog wel wat aanvallende impulsen en zag Charlotte van Dort nog tweemaal vastlopen op de Groen Geel-keepster. EKC probeerde het wel maar mocht geen fortuin kennen. Het was Groen Geel dat zonder iets zelf te doen in de 88e minuut op 0-4 kwam toen Kirsten Beukema in een poging de bal weg te werken haar eigen keepster klopte. Hier bleef het bij in deze verder sportieve wedstrijd. Komende zaterdag wacht EKC 2 de zware uitwedstrijd in Groningen tegen de nummer twee van de ranglijst Groninger Boys.

 

EKC 2 – GV Groen Geel 0-4 (0-1). 22. Groen Geel 0-1; 56. Groen Geel 0-2; 64. Prins (e.d.) 0-3; 88. Beukema (e.d.) 0-4.

Scheidsrechter: J. Rensema (Groningen)

EKC 2: Iris Knol, Miranda Mennes, Berdien Bartelds, Charlotte van Dort, Ryanne Bakker, Christina Prins, Iemke Jongsma, Tessa Valkenborg, Marijn Nienhuis, Kirsten Beukema, Sanne Werkman, Inge Mulder, Romy Rijzinga.