EKC blijft ongeslagen

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 20 september thuis in Kloosterburen tegen het eveneens ongeslagen FVC uit Leeuwarden. Al na een minuut zette Sarah Rijzinga EKC op 1-0 maar vlot daarna trok FVC de stand alweer gelijk. Wederom nam EKC in de 5e minuut wederom een voorsprong. Uit een voorzet van Sarah Rijzinga schoot Nicky Bos de 2-1 binnen. Helaas ging ook deze voorsprong drie minuten later weer verloren toen keepster Marjon Bos haar knie verdraaide en daardoor net te laat was: 2-2. Daarna ontspon zich een wedstrijd met twee gelijkwaardige tegenstanders waarbij EKC in deze eerste helft toch de overhand en de betere kansen had. Het benutten was echter een tweede. Toch gelukte het de Marnebewoonsters in de 40e minuut wederom de leiding te nemen. Loes Korhorn wist met een lange pass uit de defensie de snelle Irene Bos te bereiken die de keepster uitspeelde en de 3-2 noteerde. Tot de rust bleef het hierbij.

De tweede helft was drie minuten oud toen FVC toch weer een bres vond in de EKC-verdediging en de 3-3 noteerde. In deze helft had FVC meer de overhand. Keepster Bos moest dan ook vaker in actie komen om een achterstand te voorkomen. In de 57e minuut kom Lotte Hoogland niet verder en werd vervangen door Janet Toonder die na een blessure haar rentree maakte. Het werd nog een spannend tweede helft waarbij zowel EKC als FVC soms dicht bij een doelpunt waren, Evenwel vielen deze niet meer en werd 3-3 ook de eindstand wat gezien het wedstrijdbeeld wel een terechte uitslag was. Komende zaterdag speelt EKC om 15.00 uur in Oostwold tegen de dames van Pelikaan S.