EKC 2 zet goede lijn voort

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) stonden zaterdagmorgen 7 november in Kloosterburen tegenover de dames van Rood Zwart Baflo uit het gelijknamige dorp. De gasten waren net met 11 speelsters. KNVB-scheidsrechter Luuk Korhorn uit Kloosterburen leidde de wedstrijd op een goede manier. In de eerste helft spartelde Rood Zwart Baflo nog wat tegen maar in de tweede helft werd ze overlopen. Na 8 minuten nam EKC de leiding. Een afstandsschot van Marijn Nienhuis werd door keepster Amy Groenhof gemist: 1-1. EKC wilde meer en kreeg ook mogelijkheden. Ook Rood Zwart Baflo deed goed mee en kwam in de 29e minuut dan ook gelijk. Uit een corner van Janieke Bathoorn kopte Petra Buurma de 1-1 binnen. Even was EKC van slag maar Rood Zwart verzuimde hiervan te profiteren. Daarna begon EKC aan te dringen wat zich in de 44e minuut uiteindelijk uitbetaalde. Via Marijn Nienhuis en nog iemand kwam de bal bij de op links staande Lotte Hoogland die met een hoog schot de 2-1 ruststand noteerde.

In de tweede helft was EKC duidelijk meer voorin maar het afronden van mogelijkheden was een tweede. Rood Zwart poogde ook wat terug te doen en kwam in de 62e minuut zelfs langszij toen Marina Bakker profiteerde van verkeerd uitverdedigen in de EKC-defensie: 2-2. Rood Zwart rook meer maar het was nu EKC dat vier minuten later wederom de leiding nam. Uit een pass van Anouk Koster noteerde Lisette Luit de 3-2. Even kwam Rood Zwart nog opzetten maar na nog een bal op de paal en een schot die door keepster Maaike Adema werd gepareerd was het min of meer over. De ploeg werd meer en meer teruggedrongen. Toch duurde het nog tot de 76e minuut eer de overwinning min of meer veilig werd gesteld. Marijn Nienhuis onderschepte de bal en vond Lisette Luit die keepster Groenhof omspeelde en de 4-2 erin schoot. Drie minuten later dacht een speelster van Rood Zwart na een corner van Claudia van der Horn dat zij de keepster was en kreeg EKC een strafschop mee. Claudia van der Horn schoot deze raak: 5-2. En nog was het niet over en weer had Claudia van der Horn de hoofdrol. Na een corner van haar van rechts in de 83e minuut kreeg keepster Groenhof de bal niet onder controle. De bal belandde wederom bij de van de corner komende Claudia van der Horn en zij loste een schot op het doel die er alsnog inging: 6-2. Hier bleef het bij en heeft EKC nu al bijna net zoveel punten (9 tegen 10) als in het vorige seizoen. Een mooi seizoen zit er aan te komen.

EKC 2 – Rood Zwart Baflo 6-2 (2-1). 8. Nienhuis 1-0; 29. Buurma 1-1; 44. Hoogland 2-1; 62. Bakker 2-2; 66. Luit 3-2; 76. Van der Horn 5-2; 83. Van der Horn 6-2.

Scheidsrechter: L. Korhorn (Kloosterburen)

EKC 2: Alinda Korhorn, Tessa Valkenborg, Sanne Werkman, Lotte Hoogland, Marijn Nienhuis, Maaike Adema, Ryanne Bakker, Merel Schothorst, Kirsten Berghuis, Iemke Jongsma, Claudia van der Horn, Charlotte van Dort, Anouk Koster, Lisette Luit.