EKC 2 verslaat koploper

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 24 mei thuis tegen koploper GSVV The Knickerbockers 6 uit Groningen. Uit had EKC met 10-4 verloren dus men was gewaarschuwd. Enigszins versterkt met speelsters van het eerste elftal die nog gerechtig waren in het tweede te spelen gingen de dames onder leiding van scheidsrechter D. Meijer uit Eenrum van start. Onder de coaching van 1e elftalleiders Robert Benes en Joost Gerdez toog de thuisploeg naar voren en maakte het The Knickerbockers moeilijk. Het kreeg ook enkele kansen en in de 7e minuut was het dan ook raak. Minou Hegge maakte zich los van haar directe man en scoorde de 1-0 voor haar ploeg. Nadat een tegenaanval was afgestopt ging het weer richting het stadjer doel. Echter het doelpunt viel ineens aan de andere kant. Een corner werd in de 10e minuut niet goed verwerkt en zo stond het ineens 1-1. Echter onder de indruk was EKC niet want slechts drie minuten later stonden de roodbaadjes alweer op een voorsprong. Irene Bos vond Nicky Bos die – na haar terugkomst van 2 jaar blessureleed er al beter inkomt – de keepster omspeelde en de 2-1 in het netje legde. The Knickerbockers kwam hierna wat opzetten maar nu viel het doelpunt aan de andere kant. In de 16e minuut was Irene Bos ineens op snelheid weg en liet ze de stadjer-keepster kansloos: 3-1. EKC wilde meer maar ondanks mogelijkheden wilde het niet meer lukken. Het was juist The Knickerbockers dat meer kwam opzetten en lange tijd wist EKC haar af te stoppen maar in de 37e minuut omzeilde een blauwhemd de buitenspelval – volgens EKC was het wel buitenspel – en scoorde de aansluitingstreffer: 3-2. Daarna wilde The Knickerbockers nog voor de rust de gelijkmaker forceren maar slaagde daar niet meer in. Zo wist keepster Christina Prins in de 40e minuut redding te brengen. Een afstandsschot van Nicky Bos ging over en vervolgens was het rust.

Na de rust moest EKC oppassen niet in te zakken wat het elftal regelmatig wel overkomt. Hoewel het spel moeizaam was gelukte het EKC toch om een duidelijke inzinking te voorkomen. Het toog zelf weer naar voren maar moest blijven oppassen voor de aanvallen van de tegenstander. Toch was het weer de thuisploeg dat in de 60e minuut de marge weer op twee zette. Minou Hegge vond Irene Bos die de 4-2 noteerde. Echter The Knickerbockers gaf niet op en EKC kwam dan ook zwaar onder druk te staan. Na wat gemiste kansen vonden de stadjers in de 64e minuut wel de weg naar het doelpunt. EKC werkte een corner niet goed weg en de bal werd min of meer in het doel gefrommeld: 4-3. The Knickerbockers rook meer en EKC zakte meer in. Echter een bevlieging van Nicky Bos in de 68e minuut betekende meer lucht. Zij onderschepte de bal, ging alleen door en schoof de 5-3 binnen. Echter The Knickerbockers bleven meer komen en kwamen 3 minuten later weer dichterbij. In eerste instantie wist keepster Christina Prins nog te redden maar in de rebound werd ze alsnog geklopt: 5-4. EKC kreeg het zwaar maar met hulp van de tegenstander kreeg het toch weer wat meer lucht. Een corner van Romy Rijzinga in de 73e minuut werd door een blauwhemd in eigen doel gewerkt: 6-4. Dit stopte de dadendrang van de Groninger ploeg niet af maar EKC en keepster Christina Prins bleven overeind. Nadat een afstandsschot van Romy Rijzinga naast ging sloeg de rappe Nicky Bos in de 82e minuut weer toe toen ze alleen doorging en de 7-4 aantekende. In het veld bij The Knickerbockers klonk het bij één der speelsters dan ook: ”Niet weer he, daar gaat ze weer”. Toch leuk om te horen. Echter de gasten bleven wel komen en vonden in de 85e minuut toch weer een gaatje in de EKC-defensie: 7-5. Verder lieten de gastdames het niet meer komen. Zelf deden ze nog wel een duit in het zakje. Nicky Bos bepaalde de eindstand in de 91e minuut op 8-5 waarmee de niet verwachte overwinning een feit was. Met nog twee wedstrijden tegen CSVH 2 (uit op 28 mei en thuis op 31 mei) zal de competitie worden afgesloten.

EKC 2 – GSVV The Knickerbockers 6 8-5 (3-2); 7. Minou Hegge 1-0; 10. TKB 1-1; 13. Nicky Bos 2-1; 16. Irene Bos 3-1; 37. TKB 3-2; 60. Irene Bos 4-2; 64. TKB 4-3; 68. Nicky Bos 5-3; 71. TKB 5-4; 73. TKB e.d. 6-4; 82. Nicky Bos 7-4; 85. TKB 7-5; 91. Nicky Bos 8-5.
Scheidsrechter: D. Meijer (Eenrum)
EKC 2: Kirsten Berghuis, Irene Bos, Iris Knol, Liesanne Tammens, Nicky Bos, Minou Hegge, Claudia van der Horn, Natalie van der Klei, Christina Prins, Marlies Tammens, Demi Mulder, Romy Rijzinga, Marije Roelink. Denise Zijlstra.