EKC 2 sluit competitie af met nederlaag

Voor hun laatste competitiewedstrijd speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 31 mei thuis in Eenrum tegen de reserves van CSVH uit Hoogkerk. In Hoogkerk had EKC met 0-8 gewonnen maar deze keer ging het andersom. EKC had 14 speelsters waaronder 4 van de MB-junioren dus voor een vrij groot gedeelte een ander team als de uitwedstrijd. EKC kon het dan ook niet doen. CSVH trok het initiatief naar zich toe en zou dit de gehele wedstrijd vasthouden. Toch wist EKC de stadjers nog geruime tijd op afstand te houden zonder echter zelf gevaarlijk te worden voor CSVH. De groenhemden waren meer aan de bal dan de roodbaadjes. Het spel zat dan ook grotendeels op de helft van EKC dat echter pas in de 23e minuut middels een fraai doelpunt moest capituleren: 0-1. EKC wist er niet door te komen maar wist CSVH wederom lange tijd tegen te houden. Pas in de 32e minuut werd een aanval over links goed door CSVH afgewerkt: 0-2. Tot de rust bleef het hierbij.

Direct na de rust kwam CSVH vanuit de aftrap al op 0-3 wat vier minuten later gevolgd werd door de 0-4 na een snelle aanval. Ook deze helft domineerde CSVH maar toch ontplooide EKC nu meer aanvallende aspiraties. Zo zag Inge Mulder haar schot in de 58e minuut naast gaan. Aan de andere kant wist EKC-keepster Christina Prins vele ballen te stoppen maar in de 66e minuut werd ze vakkundig uitgespeeld: 0-5. In de 70e minuut werd een uitgespeelde aanval van CSVH goed afgewerkt: 0-6. Toch deed EKC nu toch meer aanvallen dan in de eerste helft maar helaas leverden deze niets op. Het was CSVH dat in de 78e minuut de score opvoerde naar 0-7. Een minuut later zag Marlies Tammens haar schot gestopt door de CSVH-keepster. Toch kwam EKC nog wat meer voorin en wederom zag Marlies Tammens haar schot gekeerd door de CSVH-doelvrouwe (85e min.). De gasten uit Groningen vonden nog wel twee keer de weg naar het doel (88e en 91e min.) wat een 0-9 eindstand opleverde. Gezien de inzet hadden de EKC-dames een betere uitslag verdient maar dit mocht niet zo zijn. Door dit resulaat eindigde EKC 2 in de 5e klasse D13 voorjaar op de 4e plaats (van de 6) met 12 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 35 voor en 38 tegen. Na afloop nam het team afscheid van leider Johannes Zijlstra met een aardige attentie. Zowel hij als Marleen Stuive houden er mee op.

EKC 2 – CSVH 2 0-9 (0-2). 23. 0-1; 32. 0-2; 46. 0-3; 49. 0-4; 66. 0-5; 70. 0-6; 78. 0-7; 88. 0-8; 91. 0-9.
Scheidsrechter: K. Nienhuis (Eenrum)
Assistent-scheidsrechter: J. Zijlstra (Eenrum)
EKC 2: Ymke Jongsma, Inge Mulder, Laura Biemond, Rianne Eltink, Eline Oostindiën, Christina Prins, Kirsten Berghuis, Denise Zijlstra, Roos Meijer, Natalie van der Klei, Minou Hegge, Marlies Tammens, Liesanne Tammens.