EKC 2 sluit bekeravontuur goed af

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC)hebben woensdagavond 14 september hun bekeravontuur positief afgesloten. Na nederlagen tegen Peize en SV De Heracliden werd eveneens vijfdeklasser Corenos uit Roodeschool met 9-3 verslagen. Onder leiding van scheidsrechter J. Rensema uit Groningen kende EKC niet veel problemen met Corenos. In het begin ging het nog aardig gelijk op alhoewel EKC ook toen al iets meer overwicht had. Na wat gemiste mogelijkheden was het EKC dat in de 26e minuut de leiding nam. Tessa Valkenborg vond Inge Mulder die uit de kluts voor het Corenos-doel de 1-0 noteerde. Na een tegenstoot van Corenos gepareerd te hebben was het twee minuten later wederom raak. Michelle Koster ging ineens op snelheid ervandoor en liet de Corenos-keepster kansloos: 2-0. Edoch gaf Corenos niet op en dit betaalde zicht in de 31e minuut dan ook uit zij het met wat hulp van EKC. Bij een hoekschop van Corenos schoot Sanne Werkman – in een poging de bal weg te werken – in eigen doel: 2-1. Corenos rook meer en mocht enkele keren ook ver komen maar het was wederom EKC dat voor de rust nogmaals toesloeg. In de 44e minuut werd Michelle Koster aangespeeld en zij bepaalde de ruststand op 3-1.

Na de rust werd Corenos overlopen. EKC toog gelijk naar voren en was na 2 minuten alweer succesvol. Charlotte van Dort speelde zich vrij en knalde de 4-1 binnen. Corenos probeerde wat terug te doen maar de betere kansen waren duidelijk voor EKC. Zo waren Romy Rijzinga en Anouk Koster onfortuinlijk. In de 54e minuut werd de roos wel getroffen. Tessa Valkenborg vond Charlotte van Dort die haar tweede doelpunt maakte: 5-1. Een verrassend afstandsschot van Irene Bos in de 57e minuut betekende 6-1. Even mocht Corenos komen waarna EKC het weer overnam. Echter de thuisploeg liep ook veelvuldig vast. Het was nu Corenos dat in de 66e minuut middels een snelle aanval op 6-2 kwam. Veel plezier mocht ze hier niet aan beleven want een minuut later brak Inge Mulder door en bepaalde de stand op 7-2. Wel werd het zich wat minder door de invallende duisternis maar beide ploegen wilden doorgaan. In de 68e minuut was het weer raak voor EKC. Uit een hoekschop van Romy Rijzinga knalde Charlotte van Dort met buitenkant voet de 8-2 binnen. Vervolgens probeerde Corenos het nog en wist in de 81e minuut iets terug te doen: 8-3. Na nog wat reddingen van keepster Christina Prins – die een puike wedstrijd keepte – was het Anouk Koster die in de 83e minuut de eindstand op 9-3 bepaalde waarmee EKC het bekeravontuur goed afsloot. Wel was het vreemd dat scheidsrechter Rensema 8 doelpunten had geteld en deze uitslag (8-3) ook in het systeem zette maar dat maakte allemaal niet meer uit daar Peize toch al winnaar was van de bekerpoule. Een goede prestatie van EKC in een zeer leuke wedstrijd. Dit belooft nog wat voor de competitie die ook al goed begonnen is.

EKC 2 – Corenos 9-3 (3-1). 26. Mulder 1-0; 28. Michelle Koster 2-0; 31. Werkman (e.d.) 2-1; 44. Michelle Koster 3-1; 47. Van Dort 4-1; 54. Van Dort 5-1; 57. Bos 6-1; 66. Corenos 6-2; 67. Mulder 7-2; 68. Van Dort 8-2; 81. Corenos 8-3; 83. Anouk Koster 9-3.

Scheidsrechter: J. Rensema (Groningen).

EKC 2: Christina Prins, Sanne Werkman, Tessa Valkenborg, Romy Rijzinga, Iemke Jongsma, Maaike Adema, Anouk Koster, Charlotte van Dort, Michelle Koster, Berdien Bartelds, Iris Knol, Inge Mulder, Irene Bos, Minke Toonder.