EKC 2 ruim langs CSVH 2

In Hoogkerk speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) woensdagavond 28 mei op kunstgras tegen de reserves van CSVH. EKC was wel de bovenliggende partij maar CSVH deed eerst nog goed mee. Wel waren de betere kansen voor de gasten. Zo schoot Kirsten Berghuis naast, belandde een vrije trap van Claudia van der Horn in de handen van de overigens goed keepende doelvrouwe van CSVH en stuitte Irene Bos na een pass van Kirsten Berghuis eveneens op de goalie. De tegenstoten van CSVH werden vrij eenvoudig door EKC opgeruimd. In de 23e minuut nam EKC de leiding. Romy Rijzinga passte op Lotte Hoogland die op de rechterflank opstoof en de bal voor het doel bracht. Irene Bos schoot het leer binnen: 0-1. CSVH legde zich er niet bij neer en probeerde wat terug te doen maar haar pogingen faalden. Aan de andere kant liet ook EKC kansen – ook soms zeer goede – liggen. Zo waren Lotte Hoogland en vooral Irene Bos onfortuinlijk. Aan de andere kant voorkwam Christina Prins in de 34e minuut met haar redding een bijna gelijkmaker van CSVH zodat het bij de rust nog 0-1 stond.

Na de rust toog EKC gelijk weer richting het doel van CSVH. De thuisploeg mocht ook even komen opzetten maar wederom was EKC de dominante ploeg en dat zou alleen nog maar meer worden. Een corner van Romy Rijzinga werd nog opgevangen maar in de 53e minuut was het wel raak. Via Irene Bos en Romy Rijzinga kwam de bal bij Nicky Bos die alleen doorging en de 0-2 noteerde. EKC kwam meer opzetten maar moest eerst nog even een poging van CSVH afstoppen. Na wat gemiste goede kansen was het in de 61e minuut wel weer raak. Claudia van der Horn vond Irene Bos die op snelheid wegstoof en de 0-3 intikte. EKC bleef meer voorin en in de 66e minuut lag ook nummer vier in het netje. Lotte Hoogland vond Irene Bos die raak schoot: 0-4. Het verzet van CSVH was nu min of meer gebroken en de koppies gingen naar beneden. EKC kreeg goede kansen maar vooralsnog stokte de doelpuntenmachine even. De weinige pogingen van de thuisploeg werden vrij gemakkelijk afgestopt door de defensie van EKC. De roodbaadjes maakten het CSVH behoorlijk moeilijk maar haar goede keepster voorkwam veel. Echter in de 82e minuut werd Nicky Bos binnen de beruchte lijnen gehaakt en de goed leidende scheidsrechter legde de bal op de stip. Nicky volstrekte zelf het vonnis: 0-5. Een minuut later was het alweer raak. Een goede combinatie tussen Nicky en Irene Bos werd door Nicky binnen geknikt: 0-6. Helaas voor CSVH was de koek nog niet op. In de 86e minuut was het Nicky Bos die profiteerde van het feit dat de keepster van CSVH de bal niet onder controle kreeg: 0-7. In de 89e minuut werd de 0-8 eindstand bereikt. Romy Rijzinga passte op Irene Bos die haar schot door toedoen van een CSVH-ster in het doel zag verdwijnen. En dan had EKC ook nog verscheidene kansen niety benut zodat dubbele cijfers wel tot de mogelijkheden had kunnen behoren. Zaterdag 31 mei komen de reserves van CSVH voor de laatste competitiewedstrijd in Eenrum op bezoek. Het duel begint om 09.00 uur in verband met een toernooi van VVSV’09 later die dag.

CSVH 2 – EKC 2 0-8; 23. Irene Bos 0-1; 53. Nicky Bos; 61. Irene Bos; 66. Irene Bos 0-4; 82. Nicky Bos 0-5 (strafschop); 83. Nicky Bos 0-6; 86. Nicky Bos 0-7; 89. Irene Bos 0-8.
Opstelling EKC: Lisette Luit, Roos Meijer, Christina Prins, Romy Rijzinga, Merel Schothorst, Nicky Bos, Kirsten Berghuis, Claudia van der Horn, Irene Bos, Denise Zijlstra, Lotte Hoogland, Eline Oostindiën, Natalie van der Klei, Ryanne Bakker.