EKC 2 pakt punt tegen De Pelikanen 2

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 28 maart in Kloosterburen tegen de reserves van De Pelikanen uit Appingedam. Uit had EKC met 5-3 verloren en ook nu zag coach Kor Nienhuis het wat somber in daar zijn gehele as te weten Marijn Nienhuis, Rianne Eltink, Marlies Tammens en Claudia van der Horn door allerlei omstandigheden afwezig waren. Ook Iris Knol was er niet. Toch zou het nog verrassend goed gaan. Ook was Roos Meijer na lange afwezigheid door een blessure weer beschikbaar. Met Jan Hofman als scheidsrechter en Kor zelf als grensrechter nam de aanwezige coach van dames 1 Robert Benes de coaching op zich. De Pelikanen was de betere ploeg maar EKC bood goed tegenstand en speelde zelf ook een goede wedstrijd. Na De Pelikanen enkele keren te hebben afgestopt nam de thuisploeg in de 8e minuut zelf de leiding. Kirsten Berghuis vond Lisanne Broekema die de falende keepster van De Pelikanen kansloos liet: 1-0. De Pelikanen zette nu meer aan maar een goed verdedigend EKC en een in goede vorm stekende doelvrouwe Christina Prins wilden van geen wijken weten. Aanvallend was EKC minder maar soms was men er zeer dichtbij zoals in de 32e minuut toen de bal net op de paal kwam. Zo stond het bij de rust nog wel 1-0.

In de tweede helft had EKC de wind tegen en begon De Pelikanen ook nu weer meer aan te dringen. Echter de thuisploeg bleef overeind en had zelf ook aanvallende initiatieven. Zo zag Kirsten Berghuis haar schot naast gaan. Aan de andere kant moest keepster Prins meermaals handelend optreden en dat lukte ook bijna allemaal behalve in de 78e minuut. De EKC-verdediging lette even niet op en een schot verdween net via de paal in het net: 1-1. De gasten wilden en roken meer. Echter EKC gaf niets meer weg en had zelf nog wat kansjes zoals enkele corners van Lisanne Broekema maar het bleef 1-1. Even was er de teleurstelling van het gelijkspel maar later overheerste toch het genoegen van de puntendeling.

EKC 2 – De Pelikanen 2 1-1 (1-0). 8. Broekema 1-0; 78. De Pelikanen 1-1.

Scheidsrechter: J. Hofman (Kloosterburen)

EKC 2: Roos Meijer, Mariska Reitsma, Ryanne Bakker, Eline Oostindiën, Kaylee Smit, Minou Hegge, Christina Prins, Berdien Bartelds, Iemke Jongsma, Kirsten Berghuis, Anouk Koster, Nathalie van der Kleij, Lisanne Broekema.