EKC 2 overtuigend langs Helpman 2

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 29 augustus hun derde bekerwedstrijd in Kloosterburen tegen de reserves van Helpman die normaliter in de 4e klasse opereert. Helpman had net 11 dames en was een combinatie van tweede en derde elftalspeelsters. Na de 4-0 ingecalculeerde nederlaag tegen Corenos wilde EKC nu weer een goed resultaat neerzetten. Onder leiding van scheidsrechter Theo “Tude” Bos startte beide ploegen met aftastend voetbal. Het ging aanvankelijk aardig gelijk op met een corner voor Helpman en twee kansen voor EKC. Het was EKC dat in de 18e minuut de leiding nam. Cynthia Schutrup stuitte op de keepster maar in de rebound was Charlotte van Dort wel succesvol: 1-0. Nadat keepster Anna Buist reddend moest optreden was het wederom EKC dat haar voorsprong verder uitbreidde. In de 31e minuut trapte de Helpmankeepster de bal uit precies voor de voeten van Claudia van der Horn die zich dit buitenkansje met een goed geplaatste afstandsschot niet liet ontgaan: 2-0. EKC bleef de meer aandringende ploeg maar tot de rust bleef het 2-0.

Na de rust stond Maaike Adema op doel en hanteerde Anna Buist de grensrechtersvlag. Alhoewel Helpman wat meer opkwam was het toch weer EKC dat domineerde en dit in de 52e minuut volgde de beloning. Een hoekschop van Claudia van der Horn werd door Lisette Luit binnen geschoten: 3-0. Een minuut later sloeg Helpman terug. Een afstandsschot vloog over de net uit te ver uit haar doel staande Maaike Adema heen: 3-1. EKC probeerde op haar beurt de stand weer verder uit te bouwen maar vooralsnog lukte dit niet. Charlotte van Dort stuitte op de keepster, Claudia van der Horn zag haar inzet missen, Iemke Jongsma raakte net de paal, twee hoekschoppen van Van der Horn werden ook niet afgemaakt en een vrije trap van Loes Korhorn haalde ook niets uit. Helpman daarentegen kwam wel meer opzetten maar wist daar eveneens niets mee te doen. Wel moest Alinda Korhorn in de 79e minuut net voor de lijn redding brengen. Het was verdedigster Loes Korhorn die het in de 87e minuut op haar heupen kreeg, door de Helpmanverdediging drong en de 4-1 binnen knalde. Twee minuten later deed Helpman nog wat terug: 4-2. Hier bleef het verder bij. Het is nog niet bekend of de 2e plaats in de bekerpoule recht geeft op een verdere vervolg in het toernooi. Wel lijkt EKC 2 klaar voor de eerste competitiewedstrijd zaterdag 09.00 uur in Kloosterburen tegen Roden 1.

EKC 2 – Helpman 2 4-2 (2-0). 18. Van Dort 1-0; 31. Van der Horn 2-0; 52. Luit 3-0; 53. Helpman 3-1; 87. Loes Korhorn 4-1; 89. Helpman 4-2.
Scheidsrechter: T. Bos (Kloosterburen)
EKC 2: Maaike Adema, Lisette Luit, Mariska Reitsma, Ryanne Bakker, Sanne Werkman, Anouk Koster, Loes Korhorn, Charlotte van Dort, Anna Buist, Claudia van der Horn, Cynthia Schutrup, Marlies Tammens, Iemke Jongsma, Marijn Nienhuis, Berdien Bartelds.