EKC 2 onderuit tegen OKVC

Na alle euforie van de overwinningen op Groninger Boys en Corenos staan de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) na zaterdag 17 september weer met beide benen op de grond. In Oldehove ging men met 6-0 behoorlijk hard onderuit alhoewel het spel daar toch niet geheel naar was. Het spel bewoog zich regelmatig op en neer met de betere mogelijkheden voor EKC. Evenwel het benutten was een tweede. OKVC daarentegen kwam na een kwartier middels een hoekschop die in één keer raak was wel op een 1-0 voorsprong. EKC poogde wat terug te doen maar de pogingen van Marjon Bos en Minke Toonder leverden niet het gewenste resultaat op. Het wilde voorin bij EKC niet lukken. Het was wederom OKVC dat de EKC-defensie uitspeelde en de stand in de 40e minuut op 2-0 bepaalde. De laatste kans van EKC voor rust was na een hoekschop van Sanne Werkman maar Charlotte van Dort schoot net naast.

Na de rust toog EKC naar voren maar het was wederom OKVC dat na 5 minuten uit weer een hoekschop op 3-0 kwam. EKC probeerde wat terug te doen maar de ploeg speelde te statisch waardoor voorin niets lukte. Keepster Christina Prins deed haar best maar kon ook niet voorkomen dat OKVC in de 66e minuut op 4-0 kwam. De gasten poogden nog wat maar kregen in de 77e minuut wegens – overigens aangeschoten – hands ook nog een strafschop tegen die benut werd: 5-0. Een goed geplaatste afstandsschot in de 91e minuut betekende 6-0 voor OKVC wat gelijk ook de eindstand werd. Toch werd EKC niet weggespeeld en kon het aardig meekomen maar net het laatste zetje voorin daar ontbreekt het nog aan. Komende zaterdag mag men tegen Amicitia VMC 2 in Kloosterburen (aanvang 12.30 uur) proberen de goede lijn weer op te pakken.

 

OKVC – EKC 2 6-0 (2-0). 15. OKVC 1-0; 40. OKVC 2-0; 50. OKVC 3-0; 66. OKVC 4-0; 77. OKVC 5-0; 91. OKVC 6-0.

Scheidsrechter: OKVC.

EKC 2: Maaike Adema, Ryanne Bakker, Sanne Werkman, Christina Prins, Berdien Bartelds, Kirsten Berghuis, Marjon Bos, Inge Mulder, Anouk Koster, Minke Toonder, Charlotte van Dort, Iris Knol, Iemke Jongsma.