EKC 2 onderuit tegen De Fivel

De wedstrijd van de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) thuis op Sportpark Westerklooster te Kloosterburen woensdagavond 20 mei tegen het elftal van De Fivel uit Zeerijp kende twee gezichten. Uit had EKC met 7-2 verloren. Door de afwezigheid van een flink aantal basisspeelsters waren er aardig wat invalsters. In de eerste helft werd er goed gespeeld. De thuisploeg kreeg een serie goede kansen maar het benutten was vooreerst een tweede. Aan de andere kant bleef ook De Fivel niet onbetuigd maar invalkeepster Maaike Adema hield haar doel schoon. Het was EKC dat na 14 minuten de leiding nam. Lisanne Broekema vond Anouk Koster die de 1-0 noteerde. EKC wilde meer maar het was De Fivel dat in de 25e minuut na een goed uitgespeelde aanval langszij kwam: 1-1. Beide ploegen vielen aan waarbij EKC toch de betere kansen had. Het was echter De Fivel dat in de 42e minuut aan de leiding kwam. Keepster Adema wist eerst nog te redden maar werd in tweede instantie geklopt: 1-2. EKC zette echter nog even aan en twee minuten later trok zij de stand weer gelijk. Rianne Elting vond Charlotte van Dort die uit het gerommel voor het Zeerijpster doel de 2-2 noteerde.

Na de rust was EKC weer als eerste voorin zonder evenwel de stand uit te bouwen. De Fivel kwam later ook opzetten en nam na 6 minuten een 2-3 voorsprong doordat de EKC-defensie niet adequaat uitverdedigde. EKC probeerde het wel maar kwam net elke keer te kort. Na wederom een afgeslagen aanval schakelde De Fivel vliegensvlug om en knalde in de 58e minuut de 2-4 binnen. Vanaf dat moment liep EKC achter de feiten aan. Libero Marijn Nienhuis werd naar voren geschoven waardoor de voorhoede beter liep. Evenwel werd de defensie hierdoor verzwakt maar de coaches (Robert Benes en Kor Nienhuis) hoopten toch het beste ervan. Echter het kreeg niet het gewenste resultaat want het was De Fivel dat door doelpunten in de 78e, 81e en 84e minuut ineens op 2-7 stond. Toch wist EKC nog wel wat terug te doen. In de 87e minuut kwam de bal via Charlotte van Dort en Iris Knol bij Marijn Nienhuis die de 3-7 inschoot. De Fivel was evenwel niet onder de indruk want drie minuten later stond het alweer 3-8. Doch het laatste woord was wel aan EKC in de 93e minuut toen Michelle Koster uit de kluts voor het De Fivel-doel de eindstand op 4-8 bepaalde. Het was zoals in de aanvang gemeld een wedstrijd met twee gezichten. Indien EKC compleet was geweest en de kansen beter benut waren had er meer in gezeten maar nu moest men zich bij de nederlaag neerleggen alhoewel sommige speelsters daar toch wel wat moeite met hadden. Komende zaterdag kan EKC zich in de uitwedstrijd tegen Holwierde revancheren.

EKC 2 – De Fivel 4-8 (2-2). 14. Anouk Koster; 25. De Fivel 1-1; 42. De Fivel 1-2; 44. Van Dort 2-2; 51. De Fivel 2-3; 58. De Fivel 2-4; 78. De Fivel 2-5; 81. De Fivel 2-6; 84. De Fivel 2-7; 87. Nienhuis 3-7; 90. De Fivel 3-8; 93. Michelle Koster 4-8.
Scheidsrechter: O. Jonker (Kloosterburen)
EKC: Maaike Adema, Marlies Tammens, Ryanne Bakker, Lisanne Broekema, Iris Knol, Anouk Koster, Mariska Reitsma, Tessa Valkenborg, Inge Mulder, Iemke Jongsma, Marijn Nienhuis, Berdien Bartelds, Rianne Eltink, Charlotte van Dort, Michelle Koster.