EKC 2 nipt onderuit tegen VVSV’09

Voor hun laatste competitiewedstrijd van seizoen 2014-2015 togen de dames 2 van ST Eenrum/Kloosterburen naar Ulrum voor de wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst VVSV’09. In Eenrum had EKC met 0-5 verloren maar nu wilde men een beter resultaat neerzetten. Dat zou ook lukken. Met Maaike Adema op doel – die een zeer goede wedstrijd keepte – ging EKC van start. De beginfase was voor VVSV’09 zonder dat dit evenwel tot grote kansen leidde. De eerste serieuze kans voor VVSV’09 kwam pas na 9 minuten. De aanvallende aspiraties van EKC waren te weinig om vooreerst nog echt gevaarlijk te worden. Na ongeveer 20 minuten kwam ook EKC meer opzetten en werden haar aanvallen dreigender. Het was niet dat VVSV’09 nu terugzakte maar de gasten namen het langzaam over wat in de 32e minuut tot een voorsprong leidde. Op de linkerflank kwam Lisanne Broekema opzetten en loste een schot richting het VVSV’09-doel die ineens raak was: 0-1. EKC wilde meer maar VVSV’09-keepster Jolanda van Dijk stond in de weg. Daar ook EKC-keepster Maaike Adema op haar post stond bleef het tot de rust 0-1.

Na de rust had EKC de wind tegen en dat maakte het er niet gemakkelijker op. Ook VVSV’09 startte feller dan in de eerste helft en dat resulteerde na 2 minuten in een gelijkmaker toen Adrie Wierenga met een fraaie kapbeweging de 1-1 noteerde. Hierna brak een spannende tweede helft aan. VVSV’09 drong duidelijk meer aan maar EKC bleef overeind. Meerdere malen kropen de gasten door het oog van de naald en ook was keepster Adema bijzonder goed op dreef. Zoals in de 74e minuut toen VVSV’09 eigenlijk buitenspel stond maar mocht doorgaan was het Adema die de zaak redde. EKC probeerde wat terug te doen maar Claudia van der Horn vond het zijnet en Kirsten Berghuis zag haar inzet gestopt. Aan de andere kant kreeg VVSV’09 verscheidene kansen maar EKC wist alles af te weren. Voorin kwam EKC nauwelijks meer aan de bak maar achterin bleef het overeind. Zou er toch een stunt inzitten voor EKC? Helaas mocht het niet zo zijn want een verrassend afstandsschot van Grisanne Meijering in de 86e minuut betekende 2-1 en EKC was niet meer bij machte dit nog om te draaien. Toch kon EKC met opgeheven hoofd het veld verlaten want men had de nummer 2 van de ranglijst toch op 2-1 gehouden en lange tijd zelfs op 1-1. Door dit resulaat eindigden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (de officiële benaming) overigens wel op de 12e en laatste plaats met 10 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 33 voor en 105 tegen. Gezien de progressie in de tweede helft van het seizoen kunnen beide verenigingen Eenrum en Kloosterburen met vertrouwen uitkijken naar het nieuwe seizoen 2015-2016.

VVSV’09 – EKC 2 2-1 (0-1). 32. Broekema 0-1; 47. Wierenga 1-1; 86. Meijering 2-1.
EKC 2: Ryanne Bakker, Maaike Adema, Tessa Valkenborg, Berdien Bartelds, Marijn Nienhuis, Mariska Reitsma, Claudia van der Horn, Lisanne Broekema, Charlotte van Dort, Iemke Jongsma, Minou Hegge, Kirsten Berghuis, Anouk Koster.