EKC 2 nipt onderuit tegen OKVC

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen speelden zaterdagmorgen 17 oktober thuis in Kloosterburen tegen het elftal van OKVC uit Oldehove. Na een aanvankelijk gelijk opgaand begin kwam OKVC meer en meer opzetten. Dat resulteerde in de 17e minuut in 0-1 toen een voorzet werd binnengeschoten. EKC begon hierna er wat meer in te komen maar moest in de 23e minuut de 0-2 incasseren toen een bal niet goed werd weggewerkt. Toen twee minuten later via een afstandsschot de 0-3 binnenvloog leek de wedstrijd gespeeld. Echter EKC gaf niet op en vond in de 36e minuut de aansluiting. Lisanne Broekema vond Charlotte van Dort die alleen voor de keepster niet faalde: 1-3. EKC drong nu aan maar tot de rust bleef het hierbij.

Ook na de rust drong EKC meer aan. Weliswaar moest het OKVC nog even tegenhouden maar na enkele gemiste kansen stond het in de 59e minuut ineens 2-3. Charlotte van Dort vond Nina Korhorn die raak schoot. Nu rook EKC meer en wilde ook meer. Helaas was een verdedigingsfout de aanleiding tot 2-4 in de 63e minuut. Echter EKC ging niet bij de pakken neerzitten en zette aan. OKVC moest nu meer terug en wist EKC nog van scoren af te houden. In de 72e minuut was het wel raak. Een corner van Cynthia Schutrup werd door Lisanne Broekema binnen geschoten: 3-4. Dit was het sein voor een ware stormloop op het OKVC-doel. De gasten kwamen er weliswaar nog enkele malen uit maar EKC en haar keepster Maaike Adema lieten niets meer door. Aan de andere kant kreeg EKC wel de kansen maar de bal wilde er niet meer in zodat 3-4 ook de eindstand. Ondanks de nederlaag kon EKC met het hoofd omhoog het veld verlaten omdat het na een aanvankelijk zwak begin zo goed terugkwam en op het einde net tijd tekort kwam om alsnog een punt binnen te halen. Komende zaterdag is het VVSV’09-EKC 2, 14.30 uur Ulrum.

EKC 2 – OKVC 3-4 (1-3). 17. OKVC 0-1; 23. OKVC 0-2; 25. OKVC 0-3; 36. Van Dort 1-3; 59. Korhorn 2-3; 63. OKVC 2-4; 72. Broekema 3-4.                                                                       Scheidsrechter: A. van der Klei (Kloosterburen)                                                                                 EKC 2: Anouk Koster, Nina Korhorn, Charlotte van Dort, Iris Knol, Alinda Korhorn, Marijn Nienhuis, Maaike Adema, Marlies Tammens, Berdien Bartelds, Ryanne Bakker, Kirsten Berghuis, Sanne Werkman, Iemke Jongsma, Lisanne Broekema, Cynthia Schutrup.