EKC 2 niet opgewassen tegen VVSV’09

In Ulrum speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdagmiddag 24 oktober tegen het hoog genoteerde VVSV’09. De wedstrijd was 2 minuten oud toen Petra Woddema namens VVSV na een voorzet al de 1-0 binnen de touwen joeg. EKC probeerde wat terug te doen. Echter VVSV bleek toch te sterk en ook het fluitgedrag van scheidsrechter J. de Keizer was zeker niet in het voordeel van EKC. Dat bleek wel in de 21e minuut toen EKC-grensrechter Sander Adema voor buitenspel vlagde maar scheidsrechter De Keizer een hands constateerde na het vlagsignaal en de bal op de stip legde. Aly Poelstra liet zich dit buitenkansje niet ontgaan: 2-0. EKC wist hier niets tegenover te stellen en incasseerde in de 33e minuut wederom een treffer. Uit een corner wist Lisa Bakker de 3-0 binnen te werken. Vier minuten later lag ook nummer vier in het net toen Bakker alleen doorging en de 4-0 ruststand noteerde.

Na de rust speelde EKC met nieuwe speelsters in een gewijzigde opstelling. Toch was wederom VVSV de dominerende ploeg en was EKC meer bezig met afstoppen dan met zelf een aanval op te bouwen. Zo raakte VVSV in de 50e minuut de paal en even later was keepster Maaike Adema diegene die een doelpunt van VVSV tegenhield. De eerste serieuze aanval van EKC geschiedde pas na zes minuten maar VVSV-keepster Jolanda van Dijk kende – op een paar acties na – een rustige middag. In de 55e minuut viel de 5-0 binnen. Een vrije trap bereikte Hannerieke Bolt die het leer tegen de touwen joeg. De gasten poogden wat terug te doen maar slaagden daar niet in. Aan de andere kant lukte het VVSV nog maar één maal door te breken. In de 81e minuut was het wederom Lisa Bakker die de 6-0 noteerde. Hier bleef het bij en moet EKC het komende zaterdag tegen hekkesluiter SV Lycurgus 6 zeker punten pakken.

VVSV’09 – EKC 2 6-0 (4-0). 2. Woddema 1-0; 21. Poelstra 2-0; 33. Bakker 3-0; 37. Bakker 4-0; 55. Bolt 5-0; 81. Bakker 6-0.

Scheidsrechter: J. de Keizer (Ulrum)

EKC 2: Berdien Bartelds, Maaike Adema, Marlies Tammens, Lotte Hoogland, Kirsten Berghuis, Lisanne Broekema, Charlotte van Dort, Marijn Nienhuis, Iemke Jongsma, Sanne Werkman, Alinda Korhorn, Anouk Koster, Nina Korhorn, Ryanne Bakker, Tessa Valkenborg, Nathalie van der Klei.