EKC 2 niet opgewassen tegen SV De Heracliden

De tweede bekerwedstrijd van de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) was op woensdagavond 7 september in Uithuizermeeden tegen vierdeklasser SV De Heracliden. Ondanks het feit dat EKC op een 10-3 nederlaag werd getrakteerd was het spelbeeld niet zo. De gasten deden goed mee maar De Heracliden was op beslissende momenten wel doortastend terwijl EKC dat niet deed. Keepster Christina Prins deed haar best maar kon ook niet voorkomen dat de thuisploeg voor de rust met 5-0 leidde.

In de tweede helft ging het beter. Weliswaar vielen er ook nu veel doelpunten in het voordeel van de thuisploeg maar EKC liet een aardige pot voetbal zien. Na 2 minuten spelen vielen er al twee doelpunten. Eerst kwam De Heracliden op 6-0 maar vanuit de aftrap was Michelle Koster ineens weg en noteerde de 6-1. Toch bleek De Heracliden de betere ploeg en beschikte het over enkele snelle speelsters. Ook in de omschakeling was de thuisploeg beter bedreven dan EKC. Een afstandsschot in de 58e minuut betekende 7-1 voor EKC maar een minuut later sloeg EKC alweer terug. Charlotte van Dort brak door en scoorde de 7-2. Nadat De Heracliden vastliep was het weer EKC dat in de 64e minuut nog wat dichterbij kroop. Op een vrije trap van Michelle Koster was de keepster van De Heracliden niet doortastend genoeg waarna Irene Bos de bal in het net joeg: 7-3. Slechts een minuut later stond het alweer 8-3. Toch bleef EKC het wel proberen maar het lukte niet meer iets terug te doen. De Heracliden vonden nog twee keer de weg naar het doel wat een 10-3 eindstand opleverde. Ondanks de hoge uitslag was het van de kant van EKC zoals eerder gemeld best wel een goede pot voetbal. Wel moet het team wat meer trainen op afvallende ballen want een supporter merkte op dat zeker vier treffers hieruit voorkwamen. Komende woensdag is de laatste bekerwedstrijd tegen Corenos, aanvang 18.45 uur, Sportpark Westerklooster te Kloosterburen.

 

SV De Heracliden – EKC 2 10-3 (6-0). 8. Hera 1-0; 14. Hera 2-0; 15. Hera 3-0; 29. Hera 4-0; 44. Hera 5-0; 47. Hera 6-0; 47. Michelle Koster 6-1; 58. Hera 7-1; 59. Van Dort 7-2; 64. Bos 7-3; 65. Hera 8-3; 67. Hera 9-3; 85. Hera 10-3.

Scheidsrechter: H. Kooi (Uithuizermeeden).

EKC 2: Christina Prins, Anouk Koster, Chantal Hofman, Sanne Werkman, Iemke Jongsma, Berdien Bartelds, Michelle Koster, Mila Bolt, Charlotte van Dort, Inge Mulder, Tessa Valkenborg, Irene Bos, Maaike Adema, Iris Knol.