EKC 2 net onderuit tegen Peize

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden op woensdagavond 31 augustus hun eerste bekerwedstrijd thuis op Sportpark Westerklooster te Kloosterburen tegen eveneens vijfdeklasser Peize uit het gelijknamige Drentse dorp. Peize had eerder met 1-4 gewonnen van vierdeklasser Corenos dus men was wat beducht voor deze tegenstander. Dat bleek achteraf niet nodig want het ging aardig gelijk op. Het was EKC dat na 5 minuten de leiding nam. Uit een voorzet van Charlotte van Dort schoot Inge Mulder de 1-0 binnen. Echter lang bleef het niet zo daar Peize met een verrassend schot in de 12e minuut alweer langszij kwam: 1-1. Twee minuten hierna namen de Drentse dames zelfs de leiding: 1-2. Nu moest EKC weer komen maar voorin wilde het vooreerst niet lukken. Aan de andere kant wist EKC-keepster Christina Prins ook haar doel schoon te houden. De thuisploeg drong goed aan en zag in de 35e minuut de beloning hiervoor toen Romy Rijzinga ineens verwoestend uithaalde en de bal over de Peize-keepster heenjoeg: 2-2. Helaas wist EKC dit niet vast te houden want twee minuten later vloog een paal van Peize via de paal onhoudbaar in het doel: 2-3. EKC probeerde voor de rust de stand nog weer gelijk te trekken maar het schortte bij haar aan de aansluiting voorin. Het elftal liep herhaaldelijk vast. Aan de andere kant was ook Peize niet meer succesvol zodat het bij de rust nog 2-3 stond.

De tweede helft werd een boeiende helft. Iemke Jongsma werd op de gevaarlijke aanvoerster van Peize gezet en alhoewel deze nog wel enkele doelpunten maakte was ze verder minder gevaarlijk dan in de eerste. Men zag twee aanvallende partijen waarbij EKC zeker niet onderdeed voor Peize. Het lukte EKC om na 5 minuten weer langszij te komen. Romy Rijzinga vond op de rechterflank Chantal Hofman die haar directe man er uit liep en met een mooie curve van de rechterkant de 3-3 erin knalde. EKC ging weer naar voren maar helaas wist twee minuten later Peize wederom een 3-4 voorsprong te nemen. Evenwel ging EKC niet bij de pakken neerzitten en toog weer in de aanval. Na enkele aanvallen van Peize te hebben afgeslagen gelukte het de rood-wit-gestreepten om in de 58e minuut andermaal langszij te komen. Sanne Werkman knalde de bal van ongeveer 18 meter in het Peize-doel: 4-4. Echter wist EKC dit ook nu niet vast te houden want twee minuten later stond het alweer 4-5. Maar ook deze keer gaven de gastdames niet op en lukte hun om in de 67e minuut opnieuw langszij te komen. Romy Rijzinga brak door en schoot de 5-5 binnen. Nu ontvouwde zich een boeiende partij waarbij EKC helaas wel wat doortastendheid miste. Ook begon de vermoeidheid een woordje mee te spelen. Peize ging hier toch wat beter mee om want het lukte hen weer om in de 81e minuut weer de leiding te nemen: 5-6. EKC gooide nu alles op de aanval om in ieder geval nog een punt over te houden aan het duel maar het was Peize dat in de 89e minuut een gaatje vond en de eindstand op 5-7 bepaalde. Er had meer in gezeten voor EKC maar het mocht niet zo zijn. De beide van de C-junioren geleende speelsters Chantal Hofman en Mila Bolt lieten een goede indruk achter. Ook speelde Berdien Bartelds als libero ene prima wedstrijd. Zaterdag spelen de reserves de tweede bekerwedstrijd tegen Corenos uit Roodeschool wederom in Kloosterburen, aanvang 12.15 uur.

 

EKC 2 – Peize: 5-7 (2-3). 5. Mulder 1-0; 12. Peize 1-1; 14. Peize 1-2; 35. Rijzinga 2-2; 37. Peize 2-3; 50. Hofman 3-3; 52. Peize 3-4; 58. Werkman 4-4; 60. Peize 4-5; 67. Rijzinga 5-5; 81. 5-6; 89. 5-7.

Scheidsrechter: H. Reitsma (Kloosterburen)

EKC 2: Berdien Bartelds, Iris Knol, Iemke Jongsma, Christina Prins, Sanne Werkman, Charlotte van Dort, Romy Rijzinga, Inge Mulder, Maaike Adema, Ryanne Bakker, Anouk Koster, Mila Bolt, Chantal Hofman.