EKC 2 neemt revanche op Zevenhuizen

Op een regenachtige zaterdagmorgen/middag 10 mei traden de dames 2 van ST Eenrum/Kloosterburen thuis in Eenrum aan tegen het elftal van Zevenhuizen. Uit had EKC nipt met 4-3 verloren dus men was gewaarschuwd. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter K. Nienhuis die al na 20 seconden op het toch enigszins gladde veld bijna onderuit ging. Het tweede elftal was enigszins versterkt waaronder de teruggekeerde Nicky Bos. EKC ging gelijk naar voren maar liep vast. Ook Zevenhuizen deed mee en zag haar eerste schot op doel naast gaan. Nadat Lisette Luit op de keepster vastliep was het in de 7e minuut al raak voor de thuisploeg. Lisanne Broekema gaf van de linkerkant de voorzet die door Lisette Luit verlengd werd. Minou Hegge joeg het leer in de touwen: 1-0. Echter Zevenhuizen was hierdoor niet ontmoedigd en EKC en keepster Christina Prins (2 maal zelfs) wisten een gelijkmaker te voorkomen. Weer was het EKC dat de weg naar het doel wel wist te vinden. Met een schot ineens vanaf de rechterflank in de 17e minuut zette Lisette Luit de stand op 2-0. Zevenhuizen probeerde even wat terug te doen maar kreeg twee minuten later wederom een doelpunt om de oren. Lisette Luit vond Nicky Bos die draaide en ineens uithaalde: 3-0. Daarna bleef EKC doorgaan met aanvallen maar moest het blijven oppassen voor Zevenhuizen dat zich zeker niet bij de 3-0 achterstand neerlegde. Echter de resterende pogingen van beide ploegen – meer voor EKC dan Zevenhuizen – bleven zonder resultaat zodat 3-0 ook de ruststand werd. Bij EKC waren Claudia van der Horn, Nicky Bos en Lisette Luit onfortuinlijk.

Na de rust startte EKC heel slecht. De ploeg zakte in en Zevenhuizen nam een overwicht en was nu duidelijk meer de bovenliggende partij. Het drong EKC terug naar de eigen helft wat zich na 8 minuten in de tweede helft uitbetaalde. Eén der spitsen van Zevenhuizen brak door, omspeelde keepster Prins en legde de 3-1 in het doel. Even leek EKC te wankelen maar de ploeg herpakte zich en stelde dan ook orde op zaken. In de 55e minuut knalde Nicky Bos de 4-1 binnen en twee minuten later zag Lisette Luit haar schot via de paal binnenknikken wat 5-1 betekende. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Zevenhuizen was hierdoor natuurlijk ontstemd en reageerde dat toch teveel af op de speelsters van EKC. EKC zette door en sloeg in de 61e minuut weer toe. Nicky Bos stuitte eerst op de keepster van Zevenhuizen maar deze kreeg de bal niet onder controle waarna Bos het alsnog afmaakte: 6-1. In de resterende tijd was EKC meerdere malen nog dicht bij een treffer maar deze wilde niet meer vallen. Aan de andere kant liet men Zevenhuizen meerdere malen heel ver komen maar de gasten wisten heir geen gebruik van te maken zodat de wedstrijd eindigde in een 6-1 overwinning voor een heel tevreden EKC. Coach Marleen Stuive was dan ook trots op de inzet van haar gehele ploeg.

EKC 2 – Zevenhuizen 6-1 (3-0): 7. Minou Hegge 1-0; 17. Lisette Luit 2-0; 19. Nicky Bos 3-0; 53. Zevenhuizen 3-1; 55. Nicky Bos 4-1; 57. Lisette Luit 5-1; 61. Nicky Bos 6-1.

Scheidsrechter: K Nienhuis (Eenrum)

Opstelling EKC: Marije Roelink, Nathalie van der Klei, Ryanne Bakker, Claudia van der Horn, Minou Hegge, Christina Prins, Eline Oostindiën, Lisette Luit, Kirsten Berghuis, Roos Meijer, Liesanne Tammens, Lisanne Broekema, Nicky Bos, Denise Zijlstra, Iris Knol.