EKC 2 langs Noordpool UFC

In Kloosterburen speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) op zaterdag 18 april tegen het iets hoger geklasseerde Noordpool UFC uit Uithuizen. Uit had EKC onterecht verloren en men wilde dat weer rechtzetten. Al na een minuut sloeg de thuisploeg toe. Claudia van der Horn gaf de voorzet en Charlotte van Dort knalde de 1-0 binnen. EKC wilde meer maar moest wel oppassen voor Noordpool dat zeker ook pogingen deed om langszij te komen. Toch was EKC de meer dominerende ploeg en had het ook kansen. Echter Claudia van der Horn en Anouk Koster waren onfortuinlijk. Nadat een gevaarlijke Noordpool-aanval was afgeweerd, was het voor EKC wederom raak in de 23e minuut. Claudia van der Horn wou vanaf de rechterflank de bal voor het doel brengen maar zag deze ineens achter de keepster verdwijnen: 2-0. Evenwel gaf Noordpool het niet op. Goed keeperswerk van Christina Prins – die overigens een goede wedstrijd speelde – voorkwam meer. Het was juist EKC dat nog voor de rust toesloeg. In de 44e minuut gaf Claudia van der Horn de voorzet waaruit Anouk Koster de 3-0 ruststand noteerde.
Ook in de tweede helft was EKC de bovenliggende partij. Pas na 5 minuten overschreed Noordpool de middenlijn. Het kreeg twee corners mee zonder hier iets mee te doen. Het was juist EKC dat na 9 minuten weer toesloeg. Na een tweetal corners van Claudia van der Horn mistte de Noordpool-keepster bij de tweede en Anouk Koster profiteerde gelijk: 4-0. EKC wilde meer terwijl Noordpool even wat vastzat op de eigen helft. Pas na 20 minuten begonnen de gasten weer wat meer te komen en kreeg een serie goede kansen. Echter – ongelukkig voor Noordpool – verkeerde keepster Christina Prins in zeer goede vorm en was geen van de inzetten raak. Toch begon EKC steken te laten vallen waar Noordpool dan in dook. Maar zoals al gemeld zonder resultaat. Het was wederom de thuisploeg dat de score verder opvoerde. Vanaf rechts vond Minou Hegge in de 82e minuut Claudia van der Horn die met een afstandsschot de stand naar 5-0 tilde. Noordpool poogde nog wat terug te doen maar keepster Prins hield de nul zodat het 5-0 bleef en EKC hiermee haar grootste zege van dit seizoen haalde. De vreugde was groot en het is mooi te zien dat de reserves na een moeizame start toch beginnen te groeien naar een team. Dit belooft wat voor de toekomstige wedstrijden.

EKC 2 – Noordpool UFC 5-0 (3-0).
1. Van Dort 1-0; 23. Van der Horn 2-0; 44. Koster 3-0; 54. Koster 4-0; 82. Van der Horn 5-0.
Scheidsrechter: O. Jonker (Kloosterburen)
EKC: Berdien Bartelds, Marijn Nienhuis, Charlotte van Dort, Christina Prins, Iris Knol, Iemke Jongsma, Mariska Reitsma, Claudia van der Horn, Lisanne Broekema, Minou Hegge, Anouk Koster, Ryanne Bakker, Natalie van der Klei, Roos Meijer.