EKC 2 gelijk tegen SV Lycurgus 6

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) ontvingen zaterdag 19 maart hekkesluiter SV Lycurgus 6 uit Groningen. Eerder won EKC met 1-2 en gezien de stand en de resultaten van de gasten moest er nu ook wel een overwinning in zitten. Echter EKC was wel wat gehandicapt. Men had drie wissels die alle drie niet geheel fit cq blessurevrij waren. Daarnaast waren Claudia van der Horn, Charlotte van Dort, Anouk Koster en Lisette Luit afwezig. En dan kreeg het ook nog de pech dat Marijn Nienhuis al na een paar minuten geblesseerd uitviel. Toch bleef EKC de bovenliggende partij maar wist het niet door de Groninger defensie te komen. Wel kreeg het enkele goede kansen. Een volley van Nina Baarslag werd net door de keepster tot corner verwerkt die eveneens niets opleverde. Na ongeveer een half uur zakte EKC wat in en kon Lycurgus meer komen maar deze dames lieten zien waarom zij laatste stonden want ook zij konden hier niets mee zodat het bij de rust nog 0-0 stond.

Na de rust toog EKC naar voren wat in de 53e minuut resultaat kreeg. Bij een corner van Sanne Werkman maakte Lycurgus hands waarna scheidsrechter Gerben Adema de bal op de stip legde. Sanne nam zelf de penalty maar zag deze gestopt. Evenwel de attente Iemke Jongsma was alert en schoof alsnog de 1-0 binnen. Nu leek er meer in te zitten voor EKC maar het was evenwel Lycurgus dat 8 minuten later vrije doorgang kreeg en de 1-1 inschoot. Hierna gooide EKC alles op de aanval om alsnog het volle pond binnen te halen. Wel moest men nog wel blijven oppassen voor de pogingen van Lycurgus maar keepster Maaike Adema liet verder niets meer toe. Evenwel in de voorhoede wilde het ook bij EKC niet lukken ondanks het overwicht zodat het toch op een wat teleurstellende 1-1 eindstand eindigde. En al had EKC dan niet verloren, er had duidelijk meer in gezeten.

 

EKC 2 – SV Lycurgus 6 1-1 (0-0). 53. Jongsma 1-0; 61. SV Lycurgus 1-1.

Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)\

EKC 2: Iris Knol, Sanne Werkman, Alinda Korhorn, Marijn Nienhuis, Nathalie van der Klei, Maaike Adema, Lotte Hoogland, Kirsten Berghuis, Iemke Jongsma, Nina Baarslag, Lisanne Broekema, Minke Bergstra, Berdien Bartelds, Inge Mulder.