EKC 2 gelijk tegen hoog geklasseerde GSVV The Knickerbockers 6

In de komende kampioenswedstrijd van het eerste elftal in het vooruitzicht speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdagmorgen 2 mei tegen het als derde geklasseerde GSVV The Knickerbockers 3 uit Groningen. Uit had men verloren maar met de goede vorm van de laatste weken en het feit dat de stadjers deze keer geen reserves hadden moest er wel een stunt inzitten. Na wat heen en weer gespeel begon EKC beter te draaien wat zich in de 10e minuut uitbetaalde. Kristen Berghuis gaf van de rechterflank de voorzet waarna Minou Hegge de keepster kansloos liet: 1-0. Knickerbockers gaf evenwel niet op en bleef komen. Gelukkig stond de EKC-verdediging onder leiding van Natalie van der Klei goed zodat er geen doorbraak kwam. Toch mochten de blauwhemden soms ver komen. Echter de paal stond een treffer in de weg en ook het vizier was onscherp. Verder was ook keepster Christina Prins paraat zodat de rust met 1-0 werd gehaald.

De tweede helft startte met een meer aandringend Knickerbockers. Ook EKC deed mee en het was de thuisploeg die haar voorsprong in de 53e minuut verdubbelde. Een fenomenale vrije trap van Claudia van der Horn was in één keer raak: 2-0. De stunt hing in de lucht. Evenwel gaf Knickerbockers het niet op en zette meer aan. Vooral de donkere speelster met rugnummer 2 en de naam Jannie op het shirt was een gesel voor de EKC-defensie. Zij wist na een mooie aanval in de 61e minuut de aansluitingstreffer te produceren: 2-1. EKC kwam meer in de verdrukking maar bleef vooralsnog overeind. Aan de andere kant was EKC aanvallend onmachtig. Een vrije trap van Claudia van der Horn werd nu wel gepareerd door de keepster. Echter aan de andere kant was een stadjers-aanvalster in de 72e minuut de EKC-defensie te snel af en produceerde de gelijkmaker: 2-2. Even was de teleurstelling groot maar EKC wilde in ieder geval nog wel een punt overhouden aan dit duel. Met enige moeite lukte dit ook terwijl EKC zelf ook nog wat mogelijkheden kreeg op meer. Helaas waren Iemke Jongsma en Claudia van der Horn onfortuinlijk zodat 2-2 de eindstand werd. Toch nog een goed resultaat tegen een hoog geklasseerde tegenstander. Komende zaterdag is het EKC 2-De Fivel, aanvang 09.00 uur, Sportpark Westerklooster te Kloosterburen.

EKC 2 – GSVV The Knickerbockers 6 2-2 (1-0). 10. Hegge 1-0; 53. Van der Horn 2-0; 61. TKB 2-1; 72. TKB 2-2.
Scheidsrechter: O. Jonker (Kloosterburen)
EKC 2: Iemke Jongsma, Christina Prins, Rianne Eltink, Natalie van der Klei, Minou Hegge, Lisanne Broekema, Berdien Bartelds, Mariska Reitsma, Roos Meijer, Charlotte van Dort, Kirsten Berghuis, Claudia van der Horn, Iris Knol, Anouk Koster.