EKC 2 geklopt door ervaren Hunsingo/Viboa 3

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen 2 openden de competitie zaterdag 6 september met een thuiswedstrijd in Eenrum tegen het ervaren team van ST Hunsingo/Viboa 3 uit Winsum. Scheidsrechter A. van Ittersum uit Sauwerd leidde de wedstrijd in goede banen. Terwijl EKC aantrad met een vrij jong en nog nieuw elftal zag ze zich geconfronteerd met een zeer ervaren tegenstander waarin speelsters meededen met soms 20 tot 30 jaar ervaring zoals een Janneke Danhof, Ellen Stäbler en Jessica Spijk. Bij EKC maakte Berdien Bartelds haar debuut. De conditie had ze wel degelijk maar aan de techniek moet nog gewerkt worden. EKC werd dan ook teruggedrongen door Hunsingo/Viboa en keepster Christina Prins zou ook duidelijk meer te doen krijgen dan haar collega aan de overkant Tessel Vermeer. Aanvallend kwam EKC er nauwelijks aan te pas. Kirsten Berghuis stuitte als eerste EKC-er na 6 minuten op keepster Vermeer. Aan de andere kant sloeg Hunsingo/Viboa in de 8e minuut toe. Jessica Spijk brak door en klopte keepster Prins: 0-1. Hunsingo/Viboa ging door en in de 17e minuut was het weer raak. Jessica Spijk vond Ellen Stäbler die de 0-2 binnen prikte. Drie minuten later zag Claudia van der Horn haar schot over gaan en weer later ging ook een vrije trap van haar naast. EKC probeerde wel aanvallen op te bouwen maar moest toch het initiatief op dat gebied overlaten aan Hunsingo/Viboa. Eline Oostindiën redde in de 26e minuut nog op de lijn. De Winsumers speelden slimmer en maakten hier dan ook gebruik van. Ellen Stäbler tilde de stand in de 28e minuut naar 0-3 waarna Janneke Danhof drie minuten later de 0-4 voor haar rekening nam. Marijn Nienhuis zette in de 33e minuut Kirsten Berghuis voor keepster Vermeer maar de Hunsingo/Viboa-goalie reageerde alert. Een minuut later sloeg wederom Jessica Spijk wel toe: 0-5. Het was Ellen Stäbler die in de 36e minuut de score opvoerde naar 0-6. Tot de rust wist EKC verdere schade te voorkomen maar wist helaas niets terug te doen.

Na de rust stond bij Hunsingo/Viboa nu Ginette Alssema op doel terwijl Tessel Vermeer veldspeelster werd. Ook nu toog Hunsingo/Viboa gelijk weer richting het doel van EKC. Toch speelde EKC dezer tweede helft beter dan in de eerste. Weliswaar wist het de aanvalsdrang van Hunsingo/Viboa niet af te stoppen maar nu kwam men zelf ook aanvallend er toch meer uit. Keepster Alssema kreeg toch wel wat meer te doen dan Vermeer in de eerste helft. Na 8 minuten in de tweede helft stond de teller ineens op 0-7. Yahaira Flores schoot op het EKC-doel alwaar Marlies Tammens probeerde het leer weg te werken maar deze daarentegen in eigen doel werkte. Nadat Hunsingo/Viboa een leuke EKC-aanval afstopte was zij zelf wel weer succesvol in de 55e minuut middels Ellen Stäbler: 0-8. Een minuut later werd een vrije trap van Claudia van der Horn door keepster Alssema afgestopt waarna Yahaira Flores de stand in de 58e minuut naar 0-9 tilde. Daarna wist EKC geruime tijd de gasten af te stoppen terwijl het zelf ook wat meer aanvallende intenties kreeg. In de 79e minuut betaalde dat zich dan ook uit. Een vrije trap van Claudia van der Horn werd door nieuweling Berdien Bartelds tot doelpunt gepromoveerd: 1-9. Nog tweemaal sloeg Hunsingo/Viboa terug. Door treffers van Ellen Stäbler in de 85e en 93e minuut werd de eindstand op 1-11 bepaald. Misschien had de score niet zo hoog hoeven uit te vallen maar het is zeker geen schande om te verliezen van een dermate ervaren elftal als Hunsingo/Viboa 3. Komende zaterdag GSVV The Knickerbockers 6-EKC 2, aanvang 10.00 uur Groningen

EKC 2 – ST Hunsingo/Viboa 3 1-11 (0-6). 8. Spijk 0-1; 17. Stäbler 0-2; 28. Stäbler 0-3; 31. Danhof 0-4; 34. Spijk 0-5; 36. Stäbler 0-6; 53. Tammens 0-7 (e.d.); 55. Stäbler 0-8; 58. Flores 0-9; 79. Bartelds 1-9; 85. Stäbler 1-10; 93. Stäbler 1-11.

Scheidsrechter: A. van Ittersum

Opstelling EKC: Berdien Bartelds, Eline Oostindiën, Marijn Nienhuis, Claudia van der Horn, Ymke Jongsma, Iris Knol, Kirsten Berghuis, Marlies Tammens, Nathalie van der Kleij, Kaylee Smit, Inge Mulder, Laura Biemond, Christina Prins, Minou Hegge, Ryanne Bakker.