EKC 2 en Rood Zwart Baflo spelen gelijk

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 30 augustus hun laatste bekerwedstrijd tegen de eveneens puntloze dames van Rood Zwart Baflo uit het gelijknamige dorp. Onder leiding van scheidsrechter Edwin de Haan was EKC gelijk voorin zonder resultaat. Beide ploegen gingen rustig van start. Er gebeurde vooreerst dan ook weinig. In de 5e minuut hoefde EKC-keepster Christina Prins in actie te komen. De wedstrijd ging aardig gelijk op alhoewel er voor EKC meer inzat maar dat wilde er niet uitkomen. Er waren wel wat mogelijkheden voor de thuisploeg. Kirsten Berghuis stuitte op keepster Marjolijn Buma en Mariska Reitsma schoot over. Aan de andere kant lukte het ook Rood Zwart Baflo niet om de score open te breken. Zo verdween een schot voorlangs en later nog eens naast. Mariska Reitsma zag in de 29e minuut haar schot nog naast gaan en drie minuten later stuitte Kirsten Berghuis op keepster Buma. Aan de andere kant redde keepster Prins in de 43e minuut zodat het bij de rust nog 0-0 stond.

In de tweede helft wilde EKC wel maar het wilde er niet uitkomen. Rood Zwart Baflo poogde ook de wedstrijd in haar voordeel te doen kantelen maar slaagde daar eveneens niet in. Zo creëerden beide ploegen dan ook weinig mogelijkheden. Een vrije trap van Claudia van der Horn in de 58e minuut werd door keepster Buma onschadelijk gemaakt. Buma lag overiges vaker in de weg voor EKC. Claudia van der Horn stuitte in de 75e minuut op Buma en ook Kirsten Berghuis wist haar nog in dezelfde minuut niet te kloppen. Twee minuten later werd de lat van het Bafloër doel nog geraakt. Ook Marlies Tammens zag haar schot in de 83e minuut op de lat belandden. Zo kreeg de thuisploeg wel de betere kansen maar doelpunten bleven uit. Ook Rood Zwart Baflo wist hier niets tegenover te stellen zodat de begin- en ruststand ook de eindstand werd: 0-0.Hierdoor eindigde EKC als derde in de poule achter winnaar VVSV’09 en OKVC maar voor Rood Zwart Baflo. Komende zaterdag start de competitie met een thuiswedstrijd in Eenrum (aanvang 09.00 uur) tegen ST Hunsingo/Viboa 3 uit Winsum.

EKC 2 – Rood Zwart Baflo 0-0 (0-0).

Scheidsrechter: E. de Haan (Eenrum)

Opstelling EKC: Claudia van der Horn, Christina Prins, Marlies Tammens, Minou Hegge, Laura Biemond, Ymke Jongsma, Rianne Eltink, Mariska Reitsma, Inge Mulder, Kirsten Berghuis, Ryanne Bakker, Susan Roelink, Iris Knol.