EKC 2 dames winnen laatste bekerwedstrijd

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 21 oktober thuis in Eenrum hun derde en laatste bekerwedstrijd tegen Warfstermolen. EKC ging in de aanval en nam na 4 minuten dan ook de leiding. Via Irene Bos en Ryanne Bakker kwam de bal bij Iris Knol die het leer tegen het net schoot: 1-0. EKC wilde natuurlijk meer maar ook De Lauwers – eveneens vijfdeklasser net als EKC – kwam later ook wat opzetten maar echt gevaarlijk werden ze niet. De betere mogelijkheden waren juist voor EKC echter Irene Bos en Marijn Nienhuis waren niet succesvol terwijl hoekschoppen van Romy Rijzinga geen goed vervolg kregen. Toch kwam EKC in de 36e minuut alsnog op 2-0. Bij een hoekschop van Loes Korhorn werd er hands gemaakt en scheidsrechter Huizenga legde de bal op de stip. Inge Mulder schoot de strafschop binnen: 2-0. De Lauwers probeerde wat terug te doen maar haar pogingen faalden. Aan de andere kant waren ook Romy Rijzinga, Anouk Koster en Irene Bos onfortuinlijk zodat 2-0 ook de ruststand werd.

Ook na de rust was EKC meer de bovenliggende partij maar kreeg na een minuut toch een tegentreffer te verwerken. In een poging een hoekschop van De Lauwers weg te werken schoot Sanne Werkman de bal in het eigen doel: 2-1. EKC liet zich hierdoor evenwel niet van de wijs brengen want het bleef naar voren spelen wat dan ook resultaat opleverde. In de 48e minuut gaf Irene Bos vanaf de rechterflank de voorzet die door Loes Korhorn werd binnen gelopen: 3-1. Vier minuten later was het opnieuw raak. Ook nu was Irene Bos vanaf de rechts de voorgeefster maar nu knalde Anouk Koster de bal in het doel: 4-1. EKC wilde meer. De Lauwers deed wat pogingen iets terug te doen maar het initiatief lag nu duidelijk bij de thuisploeg. EKC kreeg meer ruimte voorin maar wist hier evenwel vooreerst niet van te profiteren. In de 61e minuut kreeg EKC opnieuw een strafschop na hands maar deze keer zag Inge Mulder haar schot gestopt door de keepster van De Lauwers. Aan de andere kant was het keepster Maaike Adema die de weinige pogingen van De Lauwers onschadelijk maakte. Ook schoten de gasten nog eens naast. Toch liet EKC soms gaten vallen waar De Lauwers gelukkig niet van wist te profiteren. Tevens werd er in een te lage tempo gespeeld. Nadat keepster Adema nogmaals moest ingrijpen en Irene Bos op de keepster stuitte en Marijn Nienhuis haar schot over zag gaan was het in de 82e minuut wederom raak. Met een eigen actie knalde Irene Bos van zeker 20 meter raak: 5-1. Nadat wederom keepster Adema ingreep was het weer EKC dat de score in de 86e minuut verder opschroefde. Anouk Koster gaf van links de bal en Marijn Nienhuis schoof deze binnen: 6-1. EKC ging door maar drie minuten later lette ze even niet op en kon een snelle speelster van De Lauwers ineens doorgaan en 6-2 noteren. Evenwel was het laatste woord in de 93e minuut voor EKC. Loes Korhorn bracht van links de bal voor het doel alwaar Yaël Folkers deze binnen tikte: 7-2. Een goede wedstrijd voor EKC 2. Komende zaterdag wacht de wedstrijd tegen VVSV’09 2 alhoewel het nog de vraag is of deze ook echt doorgaat.

EKC 2 – De Lauwers 7-2 (2-0). 4. Iris Knol 1-0; 36. Inge Mulder 2-0 (pen.); 46. Sanne Werkman 2-1 (e.d.); 48. Loes Korhorn 3-1; 52. Anouk Koster 4-1; 82. Irene Bos 5-1; 86. Marijn Nienhuis 6-1; 89. De Lauwers 6-2; 93. Yaël Folkers 7-2.

Scheidsrechter: R, Huizenga (Leens)

EKC 2: Annika Werkman, Iris Knol, Yaël Folkers, Joni Lukkin, Romy Rijzinga, Lisanne Tammens, Marlies Tammens, Marijn Nienhuis, Loes Korhorn, Minke Bergstra, Anouk Koster, Maaike Adema, Irene Bos, Sanne Werkman, Inge Mulder, Ryanne Bakker.