EKC 2 dames verslaan Rood Zwart Baflo

In Baflo speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) 2 zaterdag 21 april tegen de plaatselijke trots Rood Zwart Baflo. In Eenrum won EKC met 6-1 en gezien de uitslagen en het vertoonde spel van de laatste weken zou het ook deze keer geen probleem moeten zijn. De Tammens zussen waren afwezig maar Marjon Bos en Marije Roelink waren aan de selectie toegevoegd. Ook Rood Zwart Baflo kende wat afwezigen. Keepster Marjolein Buma is nog steeds geblesseerd en voor haar stond Marina Bakker op het doel. Ook was spits Joni Huizingh op de training geblesseerd geraakt dus ook zij ontbrak. Onder de goede leiding van scheidsrechter P. Wieringa was EKC als eerste voorin gevolgd door Rood Zwart Baflo. Het was evenwel de thuisploeg dat al na 3 minuten de leiding nam. Odalis Buijs ontfutselde de bal aan EKC-verdedigster Sanne Werkman en schoot de 1-0 binnen achter keepster Maaike Adema. Nu moest EKC op zoek na de gelijkmaker wat in de 10e minuut lukte. Anouk Koster zette van de linkerflank voor en Chantal Hofman knalde de 1-1 binnen. EKC wilde meer en in de 17e minuut was het dan ook alweer raak. De bal viel in de kluts voor het Bafloër doel in de voeten van Chantal Hofman die heel beheerst en rustig de 1-2 noteerde. Rood Zwart Baflo probeerde wat terug te doen maar EKC was duidelijk de meer dominerende partij. Zo nu en dan kwam de thuisploeg er door maar de zwakke inzetten werden eenvoudig door keepster Adema opgepakt. Aan de andere kant lukte het ook EKC vooreerst niet om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Een vrije trap van Joni Lukkin ging over en een vrije trap van Marjon Bos belandde via Inge Mulder en Janneke Rietema in de handen van keepster Bakker. Nadat EKC-keepster Adema ingreep was het weer de beurt aan EKC in de 34e minuut. Marjon Bos vond Janneke Rietema die de bal tegen de lat schoot waarna Bos vervolgens over schoot. EKC werd wel meer de aandringende partij maar succes leverde dit vooreerst nog niet op. Een corner van Chantal Hofman en een goede voorzet van Janneke Rietema kregen geen vervolg en wat later schoor Hofman naast en liep vast op keepster Bakker. Via Marjon Bos en Chantal Hofman kwam het leer bij Inge Mulder maar ook zij schoot over. Echter in de 43e minuut gooide EKC de wedstrijd op slot. Vanaf de rechterflank gooide Marjon Bos de bal voor het doel alwaar Janneke Rietema de 1-3 binnen tikte. Even leek Rood Zwart Baflo hierna wat terug te willen doen maar keepster Maaike Adema pareerde beide pogingen zodat het bij de rust nog 1-3 stond.

Na de rust was de thuisploeg als eerste voorin maar al gauw nam EKC het initiatief weer over wat zich na 2 minuten alweer uit betaalde. Janneke Rietema gaf de voorzet en Chantal Hofman scoorde haar derde treffer van die middag: 1-4. Daarna was EKC wel meer voorin maar de aanvalskracht nam meer en meer af. Zo schreed de wedstrijd voort in een rustig tempo met een controlerend EKC en een onmachtig Rood Zwart Baflo. Toch kwam Rood Zwart Baflo in de 89e minuut alsnog op 2-4. Een afstandsschot van Liza Huizingh vloog over keepster Adema in het doel. Het bleef hier verder bij zodat EKC de 2-4 wederom de drie punten naar huis nam. Woensdag 25 april wacht de uitwedstrijd tegen het sterke SV Bedum 3 (aanvang 19.45 uur).

 

Rood Zwart Baflo – EKC 2 2-4 (1-3). 3. Odalis Buijs 1-0; 10. Chantal Hofman 1-1; 17. Chantal Hofman 1-2; 43. Janneke Rietema 1-3; 47. Chantal Hofman 1-4; 89. Liza Huizingh 2-4.

Scheidsrechter: P. Wieringa (Baflo)

EKC 2: Yaël Folkers, Anouk Koster, Maaike Adema, Inge Mulder, Ryanne Bakker, Charlotte van Dort, Joni Lukkin, Maaike Remijn, Iris Knol, Sanne Werkman, Marije Roelink, Chantal Hofman, Mila Bolt, Janneke Rietema, Marjon Bos, Marijn Nienhuis.