EKC 2 dames verslaan OKVC

Op een warme woensdagavond 18 april speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen in Oldehove tegen de plaatselijke trots OKVC. Thuis had EKC met 4-1 gewonnen en gezien de staat van het elftal in 2018 moest dit ook nu wel te doen zijn. Wel mistte EKC haar topscoorder Chantal Hofman en Mila Bolt maar daartegen over stond de rentree van Marjon Bos die sinds 4 november tijdens de wedstrijd Winsum VR1-EKC VR1 geblesseerd was geraakte en Desie Tjoelker die ook nog speelgerechtigd was voor het tweede elftal. Het warme weer drukte het tempo en geen van beide elftallen kon een overwicht opbouwen. Het spel bewoog dan ook op en neer. Dan was OKVC weer eens voorin en dan EKC weer alhoewel de gasten wel de betere kansen hadden. In de 3e minuut vond Marijn Nienhuis Charlotte van Dort maar zij stuitte op de keepster. Vervolgens  moest EKC-keepster Maaike Adema tweemaal ingrijpen waarna EKC het weer eens mocht proberen. In de 10e minuut stuitte Charlotte van Dort tweemaal op de keepster. De gasten speelden wat onrustig waardoor OKVC kon blijven komen. Ook zij kreeg enkele goede kansen. Zo ging een schot in de 16e minuut hoog over maar werd een minuut later net de lat geraakt terwijl weer een minuut hierna keepster Adema ingreep. EKC bleef een opening zoeken maar het schot van Charlotte van Dort werd gekeerd en Maaike Remijn schoot over. Aan de andere kant was de defensie van EKC te weten Marlies Tammens, Joni Lukkin, Iris Knol en Liesanne Tammens paraat zodat ook OKVC er niet doorkwam. In de 38e minuut vond Desie Tjoelker Charlotte van Dort maar zij stuitte wederom op de keepster. In de 41e minuut nam EKC alsnog de leiding. Maaike Remijn speelde de keepster uit en tikte de 0-1 binnen. Twee minuten later kwam OKVC weer langszij. Keepster Adema poogde de inzet nog te stoppen maar het leer vloog over haar handen alsnog in het doel: 1-1. Dit bleef het tot de rust.

Na de rust speelde Marjon Bos na 5 maanden afwezigheid weer mee met EKC en dat ging haar goed af. Ook nu zag het publiek twee aanvallende ploegen in een niet al te hoog tempo. Al na 3 minuten vond Anouk Koster Marjon Bos maar zij stuitte op de keepster. Aan de andere kant bracht eerst Sanne Werkman uitkomst en vervolgens keepster Maaike Adema. Nadat Desie Tjoelker naast schoot en een tweetal corners van Maaike Remijn geen vervolg kregen was het in de 58e minuut wel ineens raak voor EKC. Anouk Koster ontving de bal, ging door en noteerde de 1-2. Nu wilde EKC meer en nadat Maaike Remijn na een corner van Romy Rijzinga nog over kopte viel in de 62e minuut alsnog het doelpunt. Na een corner van Maaike Remijn kopte Desie Tjoelker raak: 1-3. Beide ploegen deden er nog van alles aan om de stand in hun voordeel te wijzigen zonder daarbij echt de overhand te krijgen. In de 72e minuut vond Anouk Koster wederom Marjon Bos maar nu was de paal de spelbreker. Toch waren ook nu de betere kansen voor EKC. Op een voorzet van Romy Rijzinga was de keepster van OKVC net sneller dan Anouk Koster, Desie Tjoelker en dezelfde Romy Rijzinga schoten nog naast. De thuisploeg probeerde ook wel wat maar op die momenten dat het nodig was stond daar keepster Maaike Adema dus dit leverde OKVC niets op. In de 84e minuut passte Marjon Bos op Desie Tjoelker maar op haar inzet wist de OKVC-keepster net te redden. De laatste kans was voor Sanne Werkman die haar vrije trap naast zag gaan. Zo bleef het 1-3 voor EKC 2 dat met een gestage opmars bezig is in haar klasse. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Rood Zwart Baflo.

OKVC – EKC 2 1-3 (1-1). 41. Maaike Remijn 0-1; 43. OKVC 1-1; 58. Anouk Koster 1-2; 62. Desie Tjoelker 1-3.

Scheidsrechter: Clubscheidsrechter OKVC

EKC 2: Yaël Folkers,  Liesanne Tammens, Marlies Tammens, Anouk Koster, Maaike Adema, Inge Mulder, Ryanne Bakker, Charlotte van Dort, Joni Lukkin, Maaike Remijn, Iris Knol, Sanne Werkman, Romy Rijzinga, Desie Tjoelker, Marjon Bos, Marijn Nienhuis.