EKC 2 dames startten met gelijkspel

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC 2) startten hun voetbalcompetitie zaterdag 29 september met een thuiswedstrijd op Sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen de studentes van GSVV The Knickerbockers 7 uit Groningen. Onder leiding van scheidsrechtert H. Baarslag uit Kleine Huisjes waren beide partijen aan elkaar gewaagd. Weliswaar zette EKC iets meer druk naar voren maar Knickerbockers deed zeker niet onder voor de gastdames. Toch duurde het tot de 24e minuut eer EKC de leiding nam. Chantal Hofman was de aangeefster en Nina Korhorn schoot de 1-0 binnen. De stadjers probeerden langszij te komen maar EKC-keepster Nikki Werkman behoedde haar team voor tegentreffers. Het was weer EKC dat haar voorsprong verder uitbreidde in de 36e minuut. Nu was Nina Korhorn de aangeefster en schoot Chantal Hofman de 2-0 binnen. Het lukte EKC niet dit tot de rust vast te houden want in de 43e minuut produceerde Knickerbockers de aansluitingstreffer: 2-1.

Na de rust zette EKC aan en kreeg het kansen. Helaas waren Chantal Hofman, Romy Rijzinga en Mila Bolt onfortuinlijk. Het was juist Knickerbockers dat in de 62e minuut uit een corner ineens langszij kwam: 2-2. De blauwhemden roken  meer en drongen EKC enigszins terug. In de 84e minuut betaalde zich dit uit voor de studentes die doorbraken en op 2-3 kwamen. Gelukkig voor EKC wist het twee minuten gelijk te maken om zo toch nog één punt binnen te halen. Johanna van de Steeg vond Chantal Hofman die doorging en de 3-3 noteerde. In een spannende slotfase wilden beide ploegen meer maar het bleef bij de 3-3 alhoewel er voor EKC toch meer in had gezeten. Komende zaterdag moeten de dames naar de v.v. Holwierde.

 

EKC 2 – GSVV The Knickerbockers 7 3-3 (2-1). 24. Nina Korhorn 1-0; 36. Chantal Hofman 2-0; 43. TKB 2-1; 62. TKB 2-2; 84. TKB 2-3; 86. Chantal Hofman 3-3.

Scheidsrechter: H. Baarslag (Kleine Huisjes)

EKC 2: Inge Mulder, Nikki Werkman, Mila Bolt, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Marlies Tammes, Ryanne Bakker, Iris Knol, Charlotte van Dort, Maaike Remijn, Sanne Werkman, Romy Rijzinga, Nina Korhorn, Yaël Folkers, Eva Pijpstra, Sanne van der Veen.

 

Chantal Hofman: goed voor twee doelpunten