EKC 2 dames ruim langs Winsum 3

Op woensdagavond 11 april speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) 2 in Winsum tegen hekkesluiter Winsum 3. EKC was aan haar stand min of meer verplicht dit winnend af te sluiten en het deed dat dan ook. Het ging niet altijd met mooi voetbal maar het kwaliteitsverschil kwam gezien de stand op de ranglijst wel duidelijk naar voren. EKC speelde duidelijk meer naar voren dan de gastdames wat na 2 minuten al in succes resulteerde. Chantal Hofman ontving de bal, speelde de keepster uit en schoof de 0-1 binnen. EKC bleef meer voorin maar liet ook mogelijkheden onbenut. Joni Lukkin zag haar inzet gestopt, een corner van Anouk Koster kreeg geen vervolg en Chantal Hofman raakte de lat. Winsum kwam er sporadisch uit. Zo vloog een corner van hun in de 14e minuut voorlangs en pakte keepster Christina Prins vier minuten later een inzet van Winsum. Tussendoor had Hofman alweer de keepster van de thuisploeg uit getest. In de 20e minuut bood keepster Prins uitkomst waarna Joni Lukkin de bal tot corner verwerkte. Winsum wist hier niets mee te doen. Nadat EKC nog een keer overschoot en Maaike Remijn dit ook nog eens deed was het in de 32e minuut wel weer raak. Weer werd Chantal Hofman aangespeeld en zij faalde nu niet: 0-2. Twee minuten later scoorde Hofman opnieuw na een pass van Sanne Werkman maar dit doelpunt werd helaas afgekeurd. Het was even Winsum dat gebruik maakte van fouten in de EKC-defensie en in de 38e minuut de aansluiting vond: 1-2. Ze mocht hieraan maar korte tijd plezier beleven want een minuut later stond de marge alweer op twee. Via Charlotte van Dort, Chantal Hofman en Iris Knol kwam de bal weer bij eerstgenoemde die via onderkant lat de 1-3 noteerde. EKC bleef komen maar voor de rust waren Inge Mulder, Chantal Hofman en Maaike Remijn onfortuinlijk.

De tweede helft was twee minuten oud toen de 1-4 in het scoreboekje van een overigens goed leidende scheidsrechter D. Werkman stond. Chantal Hofman nam een corner en in de kluts zat Ryanne Bakker er ook nog tussen maar maakte Hofman het karwei zelf af: 1-4. Weer een minuut later zorgde Hofman ook voor de 1-5 na goed aan gespeeld te zijn. Daarna bleef EKC de bovenliggende partij maar wilde het voorin niet echt meer lukken. Winsum begon er ook iets meer uit te komen maar werd nooit echt gevaarlijk voor de combinatie. Wel spatte een schot van hun in de 55e minuut op de lat uit een. Ook moest keepster Christina Prins enkele malen ingrijpen maar verder was het EKC dat de klok sloeg. Alleen werd dit niet uit betaald. Dit begon al in de 50e minuut toen Maaike Remijn na een corner van Chantal Hofman over kopte. In de 55e minuut na het schot van Winsum op de lat kwam de bal via Charlotte van Dort en Chantal Hofman voor het Winsum-doel maar was Ryanne Bakker net te laat. EKC bleef zoeken naar een opening. Hofman zelf testte in de 63e minuut de deklat van het Winsumer doel en liet Sanne Werkman 11 minuten later ook een mogelijkheid onbenut. Even leek Winsum iets meer op te komen maar EKC had dat al vrij snel weer onder controle. De EKC-defensie onder leiding van Marlies Tammens gaf niets meer weg. Yaël Folkers liep nog vast waarna twee corners van Maaike Remijn eveneens geen vervolg kregen. Uiteindelijk viel in de 87e minuut de 1-6 eindstand. Een ingooi van Iris Knol belandde via-via bij Mila Bolt die succesvol uithaalde.  Hiermee behield EKC 2 haar ongeslagen status in 2018 en mag het op woensdag 18 april in Oldehove om 18.45 uur aantreden tegen OKVC. Het publiek wordt dan ook zeer op prijs gesteld.

 

Winsum 3 – EKC 2 1-6 (1-3). 2. Chantal Hofman 0-1; 32. Chantal Hofman 0-2; 38. Winsum 1-2; 39. Charlotte van Dort 1-3; 47. Chantal Hofman 1-4; 48. Chantal Hofman 1-5; 87. Mila Bolt 1-6.

Scheidsrechter: D. Werkman (Winsum).                                          

EKC 2: Yaël Folkers,  Liesanne Tammens, Marlies Tammens, Anouk Koster, Maaike Adema, Inge Mulder, Ryanne Bakker, Charlotte van Dort, Chantal Hofman, Mila Bolt, Joni Lukkin, Maaike Remijn, Iris Knol, Minke Bergstra, Sanne Werkman, Christina Prins.