EKC 2 dames pakken tweede overwinning

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) hebben zaterdag 19 november op hun thuishonk Sportpark Westerklooster te Kloosterburen hun tweede overwinning van de competitie behaald. Doordat er maar 10 dames waren was het elftal aangevuld met 4 speelsters van dames 1. Onder leiding van scheidsrechter R. Benes was Amicitia VMC in het begin iets meer de bovenliggende partij. Zo moest keepster Irene Bos enkele malen ingrijpen. Allengs kwam ook EKC meer in het spel wat resulteerde in een voorsprong in de 16e minuut. Charlotte van Dort bracht de bal voor het doel alwaar een ietwat hectische situatie ontstond waaruit Inge Mulder de 1-0 binnen schoot. Doch Amicitia VMC gaf het niet op en wist in de 27e minuut langszij te komen toen er niet goed gedekt werd: 1-1. Amicitia VMC wilde meer en kwam ook meer opzetten. Gelukkig was keepster Bos paraat en hield haar doel schoon. Aan de andere kant zag ook Marjon Bos haar schot naast gaan zodat het bij de rust nog 1-1 stond.

Na de rust toog EKC gelijk na voren en sloeg al na een minuut toe. Irene Bos – inmiddels had de gearriveerde Miranda Mennes haar plaats in het doel overgenomen – vond naamgenoot Marjon Bos die raak knalde: 2-1. Een minuut later stond het uit een tegenstoot alweer 2-2 daar EKC even niet oplette. Toch kwam EKC nu meer opzetten wat in de 52e minuut resultaat kreeg. Nicky Knol schoot EKC naar 3-2. Nu drukte EKC door. Wel moest het nog even Amicitia VMC afstoppen maar in de 57e minuut was het weer raak voor EKC zij het wel met hulp van de tegenstander. Marjon Bos werd onderuit gehaald en scheidsrechter Benes legde de bal op de stip. Inge Mulder schoot de strafschop binnen: 4-2. Een minuut later passte Nicky Knol op Marjon Bos die net miste. Het was EKC zelf die de spanning weer terug bracht in de wedstrijd in de 62e minuut. In een poging de bal weg te werken schoot Marijn Nienhuis deze per ongeluk in het eigen doel: 4-3. Hierna werd het nog wel spannend. Alhoewel EKC wel het betere van het spel had liet het ook Amicitia VMC geregeld ver komen en had het geluk dat het vizier van de stadjers niet op scherp stond. Ook EKC kreeg haar kansen. Het liep meerdere malen vast, Loes Korhorn raakte de lat na een pass van Marjon Bos en vervolgens ging een EKC-aanval net voorlangs. Vervolgens werd er net naastb geschoten en zag Nicky Knol haar schot over gaan. In de slotfase stelde EKC de zege definitief veilig. In de 84e minuut plaatste Nicky Knol de bal op Loes Korhorn die even tot rust kwam en vervolgens de 5-3 tegen het net drukte. In de 86e minuut mistte de Amicitia-keepster op een afstandsschot van wederom Loes Korhorn wat de stand op 6-3 bepaalde. In de resterende minuten kwam deze score niet meer in gevaar zodat 6-3 ook de eindstand werd en EKC 2 haar tweede zege binnen haalde. Ondanks het feit dat ook Amicitia VMC best wel naar voren speelde kende keepster Mennes een betrekkelijk rustige tweede helft. Na afloop protesteerde Amicitia VMC tegen het feit dat er bij EKC 2 eerste elftalspeelsters als aanvulling meededen maar na de spelregels en reglementen geraadpleegd te hebben bleek dit wel toegestaan zodat 6-3 de definitieve eindstand werd. Komende zaterdag spelen de dames in Baflo om 15.00 uur tegen Rood Zwart Baflo.

 

EKC 2 – Amicitia VMC 2 6-3 (1-1). 16. Mulder 1-0; 27. Amicitia VMC 1-1; 46. Marjon Bos 2-1; 47. Amicitia VMC 2-2; 52. Nicky Knol 3-2; 57. Mulder (strafschop) 4-2; 62. Nienhuis (e.d.) 4-3; 84. Korhorn 5-3; 86. Korhorn 6-3.

Scheidsrechter: R. Benes (Kruisweg)

EKC 2: Cynthia Schutrup, Marjon Bos, Nicky Knol, Tessa Valkenborg, Jorien Kloosterman, Ryanne Bakker, Irene Bos, Marijn Nienhuis, Sanne Werkman, Charlotte van Dort, Iemke Jongsma, Inge Mulder, Loes Korhorn, Iris Knol, Miranda Mennes.