EKC 2 dames pakken alsnog de volle winst

Op deze woensdagavond 17 mei pakten de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) hun goede lijn weer op. Tegenstander was in Groningen op het Zernike Complex het 7e elftal van de studentenvereniging GSVV The Knickerbockers, het team van oud-Eenrum-speelster Robin Boonstra die ook meedeed. Thuis had EKC net met 1-3 verloren maar nu wilde men na de nederlaag tegen GV Groen Geel 4 een beter resultaat neerzetten. EKC was de dominerende ploeg maar het was TKB dat in de 2e minuut een voorsprong nam toen een hoog schot over de door de zon verblinde Christina Prins vloog: 1-0. Evenwel liet EKC het er niet bij zitten en zette aan. Het creëerde verscheidenen kansen maar het benutten lukte vooreerst nog niet. TKB loerde vooral op de counter dus EKC moest daar zeker voor oppassen. Dat zou echter niet altijd lukken. De gasten hadden meer balbezit en het spel speelde zich ook meer af op de helft van de studentes. Nadat een aantal kansen niet verzilverd werd kwam EKC in de 38e minuut alsnog langszij. Inge Mulder was de aangeefster en Anouk Koster knalde de 1-1 binnen. Hierna kreeg EKC nog wat kansen op meer doelpunten maar tot de rust bleef het 1-1.

Ook in de tweede helft was EKC de bovenliggende partij en speelde TKB vooral op de counter. Na 5 minuten leek EKC op 1-2 te komen maar het doelpunt werd – overigens onterecht – afgekeurd wegens buitenspel. Evenwel bleef EKC aandringen en waren Inge Mulder, Sanne Werkman, Romy Rijzinga en Iemke Jongsma dicht bij een treffer. Nadat TKB de lat raakte en Anouk Koster het zijnet nam EKC in de 70e minuut verdiend de leiding. Eerst redde de TKB-keepster nog op een inzet maar vervolgens was Inge Mulder wel trefzeker: 1-2. Nadat TKB tweemaal was afgestopt sloeg EKC in de 75e minuut andermaal toe. Na drie corners op rij – twee van Romy Rijzinga en de laatste van Anouk Koster – kopte Malyn van der Tuuk snoeihard in: 1-3. EKC leek binnen maar verkeek zich op de vlijmscherpe counters van TKB. Twee minuten na de 1-3 werd het hieruit dan ook 2-3. TKC wilde meer en ondanks het feit dat EKC wel de meer dominerende ploeg was lukte het TKB om opnieuw uit een snelle counter in de 82e minuut langszij te komen: 3-3. EKC wilde evenwel met de volle buit uit Groningen vertrekken maar daar leek het niet naar te gaan totdat de 90e minuut aanbrak. Iemke Jongsma kreeg de bal, werkte zich door de TKB-defensie en schoof de 3-4 binnen. In de resterende tijd – er waren drinkpauzes en blessurebehandelingen geweest – wist EKC dit vast te houden en ging het alsnog met de volle winst naar huis. Zaterdag 20 mei mag men weer naar Groningen voor de wedstrijd tegen VVK 2.

GSVV The Knickerbockers 7 – EKC 2 3-4 (1-1). 2. TKB 1-0; 38. Anouk Koster 1-1; 70. Inge Mulder 1-2; 75. Malyn van der Tuuk 1-3; 77. TKB 2-3; 82. TKB 3-3; 90. Iemke Jongsma 3-4.

EKC 2: Christina Prins, Sanne Werkman, Marlies Tammens, Ryanne Bakker, Eva Pijpstra, Malyn van der Tuuk, Marijn Nienhuis, Inge Mulder, Romy Rijzinga, Anouk Koster, Charlotte van Dort, Iemke Jongsma, Maaike Adema.