EKC 2 dames in tweede helft onderuit

De wedstrijd van de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 6 april op sportpark Eenrum tegen SV Bedum 3 uit het gelijknamige dorp was er één van twee gezichten. Uit had EKC nipt met 2-2 gelijk gespeeld maar nu wilde men meer. Men miste een flink aantal speelsters zodat Linda Faber en Christina Prins van Eenrum VR3 aan de selectie werden toegevoegd evenals Maud Diemer van Eenrum MO17. Onder leiding van scheidsrechter T. Knol uit Dokkum was geen van beide elftallen echt dominerend. De eerste beter kansen waren wel voor EKC maar het was Bedum dat in de 19e minuut de leiding nam toen EKC één hunner aanvallen niet goed weg werkte: 0-1. Evenwel was EKC hier niet van onder de indruk want twee minuten later lag het leer aan de andere kant in het net. Chantal Hofman brak over rechts door en noteerde de 1-1. EKC zette nu wat meer druk naar voren wat in de 26e minuut opnieuw positief beloond werd. Vanaf de rechterflank gaf Chantal Hofman een goede voorzet die door Nina Korhorn werd binnen geschoten: 2-1. Evenwel wist EKC dit helaas niet vast te houden want een minuut later stond het alweer 2-2. Evenwel gaf EKC het nog niet op en wist wederom in de 32e minuut op een voorsprong te komen. Een zeer goed geplaatste voorzet van Chantal Hofman werd nu door Annika Werkman vol op de slof genomen en binnen geschoten: 3-2. Helaas wist EKC ook nu deze voorsprong niet vast te houden want in de 44e minuut lukte het Bedum wederom om na een uitgespeelde aanval op 3-3 te komen wat het tot de rust bleef.

Na de rust leek het er aanvankelijk op dat EKC haar spel van de eerste helft zou doorzetten. Het kreeg een paar goede mogelijkheden maar wist deze niet af te maken. Aan de andere kant wist ook keepster Maaike Adema alle inzetten nog te keren. Toch kwam Bedum allengs meer opzetten en zakte EKC meer en meer in. De afstraffing kwam in de 71e minuut toen een corner via de paal binnen sloeg: 3-4. Toen drie minuten later de EKC-defensie halfslachtig ingreep en de 3-5 viel was het gebeurt. EKC was niet meer bij machte om nog iets terug te doen en incasseerde in de 93e minuut ook nog eens de 3-6 wat ook de eindstand werd. Het was zoals in het begin vermeld een wedstrijd met twee gezichten: een redelijk tot goede eerste helft gevolgd door een matige tot slechte tweede helft. Komende zaterdag gaat het naar GV Groen Geel 4 in Groningen.

EKC 2 – SV Bedum 3 3-6 (3-3). 19. SV Bedum 0-1; 21. Chantal Hofman 1-1; 26. Nina Korhorn 2-1; 27. SV Bedum 2-2; 32. Annika Werkman 3-2; 44. SV Bedum 3-3; 71. SV Bedum 3-4; 74. SV Bedum 3-5; 93. SV Bedum 3-6.

Scheidsrechter: T. Knol (Dokkum)

EKC 2: Inge Mulder, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Sanne Werkman, Maaike Remijn, Marlies Tammens, Maaike Adema, Nikki Werkman, Annika Werkman, Eva Pijpstra, Liesanne Tammens, Christina Prins, Linda Faber, Maud Diemer, Nina Korhorn.