EKC 2 dames gelijk tegen SV Bedum 3

In Bedum speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) woensdagavond 25 april tegen het hoog geklasseerde SV Bedum 3. Thuis had EKC nipt met 2-3 verloren maar gezien de resultaten in 2018 leek er nu meer mogelijk. EKC startte tegen de avondzon in. SV Bedum was in deze eerste helft de bovenliggende partij. De ploeg was duidelijk meer voorin dan EKC en nam in de 8e minuut dan ook de leiding. Een EKC-aanval werd overgenomen en tot een doelpunt om gezet: 1-0. EKC probeerde er wel uit te komen  maar SV Bedum nam het veel te snel weer over. Gelukkig voor EKC waren de spitsen van SV Bedum niet scherp genoeg en ook keepster Maaike Adema verkeerde in uitstekende vorm daar zij menig bal wist te stoppen. Ook EKC wist haar weinige mogelijkheden te benutten. Zo schoot Chantal Hofman naast en kreeg een vrije trap van Joni Lukkin geen vervolg. Zo stond het bij de rust nog maar 1-0.

De tweede helft begon met een aanvallend EKC maar SV Bedum nam dat al snel weer over. Toch speelde EKC nu ook meer naar voren. Dit resulteerde al na 5 minuten in twee kansen op een rij. Eerst schoot Chantal Hofman net naast en vlak daarop zag ook Anouk Koster vanuit de kluts voor het Bedumer-doel het leer aan de verkeerde kant van de doelpaal verdwijnen. Het was weer SV Bedum dat in de 52e minuut profiteerde van een verdedigingsfout en op 2-0 kwam. EKC probeerde terug te komen maar moest blijven oppassen voor een aandringend SV Bedum. Echter in de 58e minuut leek SV Bedum de wedstrijd op slot te gooien toen de 3-0 viel. De thuisploeg rook meer en drong aan. Evenwel kwam ze er niet door. Het was nu evenwel EKC dat op kwam zetten en hoe. In de 64e minuut speelde Romy Rijzinga de bal af op Chantal Hofman die de uitkomende keepster omspeelde en de 3-1 noteerde. Vooralsnog leek er niets aan de hand voor de gastdames. Echter door eigen toedoen kwam EKC weer dichterbij. Na hands in de 68e minuut werd de bal op de stip gelegd. Chantal Hofman verzaakte niet: 3-2. SV Bedum begon het benauwd te krijgen en EKC juist meer hoop op een beter resultaat. De gasten zochten een opening en kregen dan ook kansen. Zo waren Chantal Hofman, Inge Mulder en Anouk Koster onfortuinlijk. Wel moest EKC oppassen voor uitbraken van SV Bedum maar deze leverden verder geen gevaar op. Het was weer EKC dat in de 81e minuut doelpuntte. Charlotte van Dort vond Chantal Hofman die EKC weer langszij bracht: 3-3. Nu wilden de gasten meer en speelden daar dan ook naar. Zo werd het een zeer spannende slotfase. Het was EKC dat drie minuten na de gelijkmaker op voorsprong kwam. Een corner van Anouk Koster verdween in de kluts voor het Bedumer doel alwaar Chantal Hofman de bal tegen het net schoot: 3-4. Zo had EKC een 3-0 achterstand om gebogen in een 3-4 voorsprong. Echter nu kwam SV Bedum opzetten want de thuisploeg wilde in ieder geval nog een punt aan de ontmoeting over houden. En helaas voor EKC lukte hen dat ook nog eens. In de 91e minuut werd het uit een tweede corner alsnog 4-4. Niet veel later floot een goed leidende scheidsrechter J. Heikamp af. Volgens sommige EKC-ers was het geen doelpunt daar volgens hun keepster Adema de bal voor de lijn stopte maar de scheidsrechter stond praktisch op de achterlijn dus die optie ging niet op. Anderen dachten dat hij te lang liet door spelen maar een EKC-supporter die de tijd had bij gehouden meldde dat dat ook in orde was. Een EKC-verdedigster was meer realistisch toen ze meldde dat haar team het in de eerste helft al had laten liggen. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen ST Corenos/De Heracliden. Toch is EKC 2 in 2018 nog steeds ongeslagen.

SV Bedum 3 EKC 2 4-4 (1-0). 8. SV Bedum 1-0; 52. SV Bedum 2-0; 58. SV Bedum 3-0; 64. Chantal Hofman 3-1; 68. Chantal Hofman 3-2 (pen.); 81. Chantal Hofman 3-3; 84. Chantal Hofman 3-4; 90+1. SV Bedum 4-4.

Scheidsrechter: J. Heikamp

EKC 2: Yaël Folkers, Anouk Koster, Maaike Adema, Inge Mulder, Ryanne Bakker, Charlotte van Dort, Joni Lukkin, Maaike Remijn, Iris Knol, Sanne Werkman, Chantal Hofman, Mila Bolt, Marlies Tammens, Liesanne Tammens, Minke Bergstra, Romy Rijzinga.